Mano Gargždai



Eismo saugumas – Gribžinių bendruomenės prioritetas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajone eismo saugumui daugiausia dėmesio, ko gero, skiria Gribžinių bendruomenė. Praėjusiais metais ji ketvirtą kartą dalyvavo respublikiniame konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2018“, o kovo 21-ąją išsiruošė į Kauno rajone esantį Ežerėlio miestą, kur vyko baigiamasis konkurso renginys ir apdovanojimai.

 

„Eismo saugumas bendruomenėse“ – tęstinis Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos kartu su Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga vykdomas projektas. Pagrindinis jo tikslas – šviesti bendruomenių narius saugaus eismo klausimais siekiant mažinti nukentėjusiųjų keliuose skaičių. Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo ir aplinkos apsaugos skyriaus patarėja Eglė Nemanytė susirinkusiuosius į baigiamąjį renginį informavo, kad konkursas organizuotas jau devintus metus ir kasmet jame dalyvauja ne mažiau kaip po 100 bendruomenių. „Konkursas yra unikalus – jūs patys save mokote, kaip saugiai elgtis kelyje“, – kalbėjo E. Nemanytė. Ji viliasi, kad šis projektas tęsis dar daugybę metų.

Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkė Virginija Šetkienė nurodė, kad 2018 metų konkursui buvo pateiktos 66 paraiškos, iš viso dalyvavo 112 bendruomenių. Gauta 10 susivienijusių bendruomenių paraiškų, o 56 dalyvavo kaip pavienės.  

Kaip skelbia organizatoriai, bendruomenės, įgyvendindamos saugaus eismo projektus, 2018 metais surengė 494 įvairius renginius, vykdydamos projektus aktyviai bendradarbiavo su seniūnijų, policijos, švietimo ir kitų įstaigų bei organizacijų specialistais.

 

Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

 

Gribžinių bendruomenės pirmininkė Milda Kiaulakienė teigė, kad pernai bendruomenė, vykdydama šį saugaus eismo projektą, gyventojus pakvietė į 5 renginius. Gegužės mėnesį bendruomenės nariai kartu su Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro atstovais leidosi į dviračių žygį. Birželį pėsčiomis žygiavo į Genaičių kapines. Liepos mėnesį surengta šventė, kurios metu sportavo, apdovanojo daugiausiai makulatūros per metus surinkusius narius. Spalį vyko du renginiai – Grybų šventė ir Atšvaitų dienos minėjimas. Visų veiklų metu gribžiniškiai daug dėmesio skyrė eismo saugumui – prisiminė Kelių eismo taisykles, kaip nešioti atšvaitus bei saugiai keliauti.

Visų dalyvių saugaus eismo projektai buvo suskirstyti į atskiras grupes: bendruomenių susivienijimų, pavienių bendruomenių bei neformalių bendruomenių. Pavienių bendruomenių 4-oje grupėje Gribžinių bendruomenė kartu su kitais dviem dalyviais pasidalijo trečiąją vietą. Be to, praėjusiais metais vyko du papildomi konkursai – „Saugi bendruomenės daina“ bei „Saugios bendruomenės ženklas“. Gribžiniškis Donatas Norkevičius su ženklu „Šviesu, saugu, suprantama“ konkurse „Saugios bendruomenės ženklas“ užėmė trečiąją vietą. Ežerėlyje Gribžinių bendruomenės pirmininkei Mildai Kiaulakienei ir kitiems atstovams įteiktos padėkos ir dovanos.

Taip pat baigiamojo renginio metu aptarta eismo įvykių statistika, sudainuota „Saugi bendruomenės daina“, o renginį vainikavo grupės „16 Hz“ koncertas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 148 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,