Mano Gargždai



Apie asmens dokumento galiojimo pabaigą – priminimas ir SMS žinute

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vidaus reiklaų ministerijos nuotr. Vidaus reiklaų ministerijos nuotr.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) pradedantiems planuoti atostogų keliones ir besiruošiantiems komandiruotėms atkreipia dėmesį, kad priminimą apie baigiantį galioti asmens dokumentą galima gauti ir elektroninėmis priemonėmis, t. y. trumpąja SMS žinute arba elektroniniu paštu.

 

Tokią galimybę gyventojui užtikrina gyventojams skirta Migracijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos elektroninių paslaugų informacinė sistema (EPIS).

Užsisakyti priminimą dėl artėjančios dokumento galiojimo pabaigos galima bet kuriuo metu – vos įgijus naują asmens dokumentą ar jį turint iš anksčiau, pasirenkant palankų informavimo apie dokumento galiojimo pabaigą laiką – nuo vieno iki šešių mėnesių. Informacija apie dokumento galiojimo pabaigą asmens pasirinkimu teikiama nemokama trumpąja SMS žinute ir (ar) elektroniniu paštu.

„Esame vienuolikti pagal viešojo sektoriaus paslaugų skaitmenizavimą Europoje. Efektyvus elektroninių paslaugų veikimas sunkias procedūras palengvina, priartina prie gyventojo. Priminimas elektronine forma sudaro galimybę piliečiams iš anksto pasirūpinti asmens dokumentų keitimu, taip išvengiant nepatogumų ir būtinybės dokumentus keisti skubos tvarka susiruošus į neplanuotą kelionę ar tvarkant sveikatos, turto ar kitus dokumentus įvairiose įstaigose“, – sako vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas

Užsisakyti paslaugą galima prisijungus prie elektroninių paslaugų informacinės sistemos portalo per Elektroninės valdžios vartus, naudojant nuorodą https://epis.vrm.lt/epis/.

Pažymėtina, kad vasario pradžioje Asmens dokumentų išrašymo centras prie Vidaus reikalų ministerijos (ADIC), pradėjus veikti naujai ir moderniai dokumentų išrašymo įrangai, taip pat atnaujino paso skubos tvarka – per 1 darbo dieną – išrašymą.

Užsakymas išduoti pasą skubos tvarka per 1 darbo dieną bus įvykdytas kitą darbo dieną, jei jis bus perduotas į Asmens dokumentų išrašymo sistemą laiku, t. y. iki 12 val. ADIC duomenimis, valstybės rinkliava už paso išdavimą bendra tvarka yra 43 Eur, skubos tvarka per 1 darbo dieną – 71 Eur.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 257 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,