Mano Gargždai



LMŽ varžybose rajono sportininkai džiugino aukštais pasiekimais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Z. Bitino nuotr. Z. Bitino nuotr.

Lietuvos mokyklų žaidynės jau persivertė į antrąją pusę. Sausio–kovo mėnesiais vyko daug įvairių respublikinių varžybų, kuriose kovojo ir Klaipėdos rajono jaunieji sportininkai.

 

Apie rajone vykusias varžybas nuolat informavome portalo „Mano Gargždai“ puslapiuose. Šįkart apie tai, kaip mūsų rajono moksleiviams sekėsi kovoti respublikinėse varžybose ir kiek taškų už tai buvo skirta.

Kur varžybos vykdavo keliais etapais, daugiausiai mūsiškiai kovas baigdavo zoninėse varžybose. Taip nemažai premijinių taškų susirinko Gargždų „Minijos“ progimnazijos jaunieji sportininkai. Jie kovojo miesto mokyklų vaikinų futbolo, DSV estafečių ir kvadrato (tiek merginų, tiek vaikinų) varžybose. Už šias ketverias respublikines varžybas „minijiečiai“ gavo 209 premijinius taškus. 86 taškus už kaimo vietovių mokyklų „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ (DSV) estafečių ir merginų kaimo mokyklų kvadrato zonines varžybas gavo Endriejavo pagrindinės mokyklos jaunieji sportininkai, 82 taškus už kaimo vietovių merginų ir vaikinų tinklinio varžybas zonoje gavo Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos moksleiviai, 48 taškus už miesto mokyklų DSV estafečių varžybas gavo Gargždų „Minijos“ progimnazijos pradinių klasių moksleiviai, 46,5 taško už futbolo miesto merginų kovas zonoje gavo Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, 45,5 taško – Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos kvadratininkai tarp kaimo vietovių mokyklų, 42 taškus – Dovilų pagrindinės mokyklos DSV estafečių varžybų dalyviai tarp kaimo vietovių mokyklų, už štangos spaudimą 40,5 taško – jaunieji Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos stipruoliai, 40 taškų – Ketvergių jaunieji futbolininkai už kovas zoninėse rungtyse tarp kaimo vietovių mokyklų.

Turėjome ir išimčių, kur pavykdavo prasimušti į aukštesnius etapus. Taip Dovilų pagrindinės mokyklos futbolininkės, tarp kaimo vietovių mokyklų, tik dėl didžiulės konkurencijos su Žadvainių pagrindine mokykla nepateko į finalines varžybas, kovas baigdamos tarpzoninėse varžybose ir pelnydamos mokyklai 80,5 taško. Nepasisekė doviliškėms ir stalo teniso tarpzoninėse varžybose, kur iki finalo taip pat trūko nedaug – pelnyta 76,5 taško. Tarpzoninėse varžybose trys prieš tris kovojo ir Kretingalės pagrindinės mokyklos krepšininkai. Jie neprasimušė į finalą, tačiau mokyklai pelnė 86 taškus. Analogiškai kovos trys prieš tris baigėsi ir Veiviržėnų krepšininkėms. Jos gavo 83 premijinius taškus. Tarpzoninėse varžybose kovas baigė ir Vėžaičių pagrindinės mokyklos pradinių klasių kvadratininkai. Mažai trūko iki patekimo į finalą, bet ką padarysi. Teko pasiimti į mokyklos taupyklę 82 taškus.

 

Šachmatininkų komanda „Vaivorykštės“ gimnazijai pelnė 100 taškų. Z. Bitino nuotr.

 

Svarsčių kilnojimo pirmasis respublikinių varžybų etapas buvo tarpzoninės varžybos. Čia tarp miesto mokyklų kovėsi Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos, o kaimo mokyklų – Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos stipruoliai. Abiem į finalines varžybas prasimušti nepavyko. Nepaisant to, už gerus rezultatus Veiviržėnams buvo atseikėti 83 taškai, o „Vaivorykštei“ – 70 taškų.

Na, ir rajono garbės pakyla – daugiausiai taškų pelniusios mokyklos bei pavieniai sportininkai. Vasario 1 dieną Druskininkuose vykusiose žiemos sporto šakų žaidynėse Klaipėdos rajonui atstovavę Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos jaunieji snieglentininkai bei slidininkai, vadovaujami mokytojo Valento Marcinkevičiaus, sugebėjo į mokyklos taupyklę už visas varžybas sušluoti iš karto net 375,5 taško. Antros vietos laimėtojomis tapo snieglentininkių komanda (Urtė Ilginytė ir Gertrūda Žemgulytė). Negana to, kitą dieną Druskininkuose tos pačios gimnazijos šachmatininkų komanda (Mantas Kerpė, Rokas Liutvinas, Danielius Raudys ir Martyna Jucytė) tik per plauką liko už prizininkų gretų, pelnydami gimnazijai dar 100 taškų. Toks taškų lietus padėjo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijai bent jau laikinai (o gal ir visam) iškopti į pirmąją vietą tarp visų Lietuvos miesto mokyklų antroje miestų grupėje.

Ne mažiau džiugios žinios viena po kitos skriejo į Klaipėdos rajoną ir kovo mėnesį, kada kaimo vietovių mokyklų stalo teniso finalinėse varžybose Joniškyje Dovilų pagrindinės mokyklos jaunieji stalo tenisininkai (Airidas Skirsgilas, Laimonas Baškys, Kristupas Elvikis ir Deinas Cirtautas), vadovaujami mokytojo Tomo Kojelio, vaikinų grupėje sugebėjo iškovoti antrąją vietą ir pelnyti mokyklai iš karto 123 taškus. Be to, asmeninėse varžybose Airidas Skirsgilas sugebėjo iškovoti trečiąją vietą asmeninėje įskaitoje.

 

Dovilų moksleiviai – stalo teniso varžybų antros vietos nugalėtojai. Z. Bitino nuotr.

 

Apie Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos smiginininkių triumfą finale Kaišiadoryse neseniai rašėme mano-gargzdai.lt puslapyje. Tačiau dar kartą norime pasidžiaugti puikiu čempionių Gintarės Jauraitės bei Andželikos Galdikaitės, taip pat jų mokytojo Antano Rimkaus pasirodymu. Gimnazijai už tai buvo atseikėta nei daug, nei mažai – net 135 taškai. O tai – jau didmeistriškas rezultatas.

Prieš baigiamąjį 2018–2019 mokslo metų Lietuvos mokyklų žaidynių etapą tarp miesto mokyklų (gimnazijų, progimnazijų) ir rajono gimnazijų pirmauja Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija, surinkusi 811 taškų. Į antrąją vietą išsiveržė Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija – 570,5 taško. Toliau komandos rikiuojasi tokia tvarka: trečia vieta atitenka Gargždų „Minijos“ progimnazijai (451 taškas), ketvirta – Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla (361 taškas), penkta – Priekulės I. Simonaitytės gimnazija (250 taškų).

 

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos smigininkės – LMŽ nugalėtojos. Z. Bitino nuotr.

 

Tarp kaimo pagrindinių mokyklų užtikrintai pirmauja Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai – 665 taškai. Antri – Endriejavo pagrindinės mokyklos jaunieji sportininkai (298 taškai). Treti – Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinė mokykla (189 taškai). Toliau lyderių grupėje rikiuojasi Kretingalės pagrindinė mokykla – 183 taškai, Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla – 165,5 taško, Ketvergių pagrindinė mokykla – 154 taškai, Vėžaičių pagrindinė mokykla – 113 taškų ir kiti, turintys mažiau negu šimtą taškų.

Tarp visų rajono mokyklų pradinių klasių pirmauja Gargždų „Minijos“ progimnazijos mažieji sportininkai. Jų sąskaitoje – 293 taškai. Jiems įkandin seka Vėžaičių pagrindinės mokyklos moksleiviai – 137 taškai, trečioje vietoje – Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai (127 taškai), ketvirtoje – Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos moksleiviai, turintys 70 taškų. Penktoje – Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro jaunieji sportininkai. Jie turi surinkę 61 tašką. Dar keturios mokyklos turi surinkusios iki 50 taškų.

Balandžio mėnesį rajone dar vyks miesto mokyklų merginų ir vaikinų krepšinio penki prieš penkis, kaimo vietovių mokyklų šaškių, visų mokyklų (tiek kaimo, tiek miesto) virvės traukimo varžybos. Na, o gegužės mėnesį – Lietuvos mokyklų žaidynių Klaipėdos rajone baigiamoji dalis. Kovos kroso estafetininkai, pradinių klasių trikovininkai, visų mokyklų keturkovininkai, atskirai kaimo ir miesto mokyklų lengvosios atletikos rungčių atstovai. Tuo pačiu vyks įvairios zoninės, tarpzoninės ir finalinės baigiamųjų rungčių respublikinės varžybos. Apie tai nuolat informuosime.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 422 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,