Mano Gargždai



Tilžės turgus rengiasi permainoms

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Pokyčiams, numatytiems turgavietės detaliojo plano koncepcijoje, Klaipėdos valdžios atstovai pritaria. Eimanto CHACHLOVO (VE.lt) nuotr. Pokyčiams, numatytiems turgavietės detaliojo plano koncepcijoje, Klaipėdos valdžios atstovai pritaria. Eimanto CHACHLOVO (VE.lt) nuotr.

Ateityje Tilžės turgus ir jo aplinka turėtų gerokai pasikeisti - prekeivių ir pirkėjų patogumui planuojama statyti paviljonus, sutvarkyti esamas ir statyti naujas automobilių stovėjimo aikšteles.

 

Tokius planus atskleidė miesto Tarybos Teritorijų planavimo komitetui vakar pristatyta turgaus teritorijos detalaus plano koncepcija.

Politikai jai pritarė, tačiau įspėjo, kad po atsinaujinimo nekiltų eismo problemų Tilžės gatvėje. Apskaičiuota, kad turgaus darbo metu į jį atvažiuoja apie 600 automobilių, tad, esant reikalui, gali tekti įrengti greitėjimo ir lėtėjimo juostas, saugumo saleles.

Turgaus teritorijoje norima pastatyti paviljoną, įrengti antžemines ir požemines stovėjimo aikšteles. Neslepiamas verslininkų noras iš savivaldybės nuomotis ir atnaujinti kitoje gatvės pusėje esančią aikštelę, kurios būklė jau ne pirmus metus yra apgailėtina.

Tiesa, planai kol kas labai aptakūs, tikslesnes detales – terminus ir investicijas – turgaus vadovybė žada patikslinti kovo viduryje, po ataskaitinio susirinkimo.

Gali būti, kad pirmieji atnaujinimo darbai prasidės dar šiais metais.

Apie radikalius pokyčius šioje miesto turgavietėje viešai kalbama jau ne pirmą kartą. Prieš trejus metus žadėta ją paversti vienu populiariausių Klaipėdos traukos objektų su prekybos ir pramogų centru, vaikų žaidimų aikštynais ir net baseinu.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 220 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,