Mano Gargždai



Prisiekė naujos kadencijos Klaipėdos rajono savivaldybės taryba ir meras (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Darbą pradėjo 9-ojo šaukimo Klaipėdos rajono savivaldybės taryba. K.Abromavičiūtės nuotr. Darbą pradėjo 9-ojo šaukimo Klaipėdos rajono savivaldybės taryba. K.Abromavičiūtės nuotr.

Šiandien, balandžio 15 d., įvyko pirmasis naujai išrinktos Tarybos posėdis. Jo metu gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai atlikti Savivaldybės tarybos nario pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus prisiekė 27 Tarybos nariai bei meras Bronius Markauskas.

 

Įteikti ženkleliai ir regalijos

Pirmąjį posėdį, kreipdamasis į susirinkusius, pradėjo Rinkimų komisijos pirmininkas Zigmas Bitinas. Linkėdamas konstruktyvaus darbo, kūrybinės išminties ir daug gerų savalaikių sprendimų, pirmininkas supažindino su tvarka bei paeiliui kvietė Tarybos narius priimti priesaiką. Šiandien oficialiai, uždėję ranką ant Konstitucijos, prisiekė Tarybos nariai Andrius Adomaitis, Audronė Balnionienė, Česlovas Banevičius, Vytautas Butkus, Rūta Cirtautaitė, Vaclovas Dačkauskas, Raimundas Daubaris, Jonas Dromantas, Jonas Dumašius, Nerijus Galvanauskas, Aušra Gudauskienė, Sigitas Karbauskas, Arvydas Katkus, Viktoras Kura, Rasa Linkienė, Ligita Liutikienė, Vaclovas Macijauskas, Rasa Petrauskienė, Loreta Piauokaitė-Motuzienė, Martynas Pocius, Violeta Riaukienė, Justas Ruškys, Raimondas Simonavičius, Alfredas Šiaulys, Mindaugas Šunokas, Andrius Vainius ir tiesiogiai Klaipėdos rajono gyventojų išrinktas Savivaldybės meras Bronius Markauskas.

B. Markauską sveikino bei mero regalijas užkabino pagal amžių vyriausias Tarybos narys – Jonas Dromantas. Pastarasis juokavo, kad norint laikyti regalijas, nėra būtina nusipelnyti, reikia tik sulaukti.

Vėliau B. Markauskas kiekvienam naujai prisaikdintam Tarybos nariui įteikė ženklelius.

 

B. Markauskui buvo įteiktos mero regalijos. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Į posėdį pasveikinti naujosios rajono valdžios atvyko ir Seimo narys Eugenijus Gentvilas, kuris prisipažino, kad nepaisant to, jog Seime su B. Markausku atstovavo skirtingoms politinėms pažiūroms, tai kolegų neskyrė, priešingai, visuomet rasdavo bendrą kalbą. E. Gentvilas naujai išrinktam rajono vadovui įteikė Gedimino Kulikausko knygą „Lietuvio kodas“.

Taip pat sveikinimo žodį tarė ir Lietuvos ūkininkų sąjungos Klaipėdos rajono skyriaus bei Gargždų miesto bendruomenės atstovai. Pastarieji nepraleido progos priminti, kad tarp visų svarbių darbų, valdžia turėtų neužmiršti pasirūpinti ir Gargždų miesto parku.

Posėdžio metu žodis buvo suteiktas ir Vyriausybės atstovei Klaipėdos apskrityje Daivai Kerekeš.

„Linkiu gebėti ne tik kalbėti, bet ir susikalbėti ir išgirsti, mokėti garbingai laimėti bei pralaimėti. Taip pat gebėti atskirti, kur bendruomenės interesai, o kur – tik asmeninės ambicijos. O svarbiausia – gebėti glaudžiai, konstruktyviai, dalykiškai bendrauti ir bendradarbiauti su savo partnerėmis, Savivaldybės administracija ir bendruomene, kuri jums šiuos mandatus ir patikėjo“, – sakė D. Kerekeš, dėkodama buvusiajai valdžiai bei sveikindama naująją.

„Manau, kad šie keturi metai bus darbingi. Tiek pozicija, tiek opozicija ras bendradarbiavimo galimybes, tarsimės svarbiausiais klausimais, nes prie bendro stalo sėdime dėl rajono žmonių“, – lakoniškai dėkojo B. Markauskas.

 

Mero pavaduotojos – A. Balnionienė ir V. Riaukienė

Pirmojo tarybos posėdžio metu svarstyti septyni klausimai. Balsų dauguma buvo atleistas Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, o jo pareigas, kol nebus paskirtas naujasis direktorius, laikinai eis Bendrojo skyriaus vedėja Aldona Šėmienė. Atleisti iš užimamų Administracijos direktoriaus pavaduotojų pareigų buvo ir jas keturis metus ėję Ligita Liutikienė bei Česlovas Banevičius.

Posėdžio metu B. Markauskas perskaitė pareiškimą, kuriuo numatoma, kad valdančiojoje daugumoje dirbs šeši Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, penki Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, keturi Liberalų sąjūdžio bei du visuomeninio rinkimų komiteto „Bendrai geriau“ atstovai. Opozicijoje – frakcija „Kuriam kartu“, Lietuvos socialdemokratų partija bei mišri frakcija, kuri susiformavo susibūrus Lietuvos socialdemokratų darbo partijos ir Žemaičių frakcijos atstovams.

 

Posėdžio metu žodis buvo suteiktas ir Vyriausybės atstovei Klaipėdos apskrityje Daivai Kerekeš. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Tarybos nariai slaptu balsavimu apsisprendė pritarti ir mero siūlymui jo pavaduotojomis skirti Audronę Balnionienę bei Violetą Riaukienę. Pastaroji šias pareigas eis jau antrą kadenciją. Slaptojo balsavimo metu už A. Balnionienę balsavo 17 Tarybos narių, 8 – prieš, 1 – susilaikė. Už V. Riaukienę balsus atidavė taip pat 17 Tarybos narių, prieš balsavo 7 bei du susilaikė. Abiejų balsavimų metu skaičiuoti tik 26 Tarybos narių balsai, mat dukart vienas balsavimo lapas buvo sugadintas.

Posėdžio metu kandidatėms į mero pavaduotojo pareigas buvo skirtas laikas prisistatyti bei atsakyti į Tarybos narių pateiktus klausimus. A. Balnionienė teigė, kad valdžioje nėra naujokė, jai puikiai žinomos rajono problemos bei būdai, kuriais reikėtų siekti pokyčių.

„Mano programa, kaip ir visų čia esančių Tarybos narių programa yra ta pati, kurios tikslas, kad Klaipėdos rajone gerėtų gyvenimo kokybė“, – teigė A. Balnionienė, kuri valdančiosios daugumos nutarimu, kuruos infrastruktūros sritį.

Tiesa, A. Balnionienė sulaukė ir nemažai klausimų. Sigitas Karbauskas klausė, kas A. Balnionienę „suženijo“ su „valstiečiais“.

„Mane „suženijo“ ne su „valstiečiais“, o su žmonėmis, kurie turi viziją ir norą pokyčiams“, – rėžė Tarybos narė.

Raimondas Simonavičius klausė, kaip bus žadama spręsti vietų darželiuose trūkumo klausimą, o Viktoras Kura domėjosi daugiafunkcio sporto centro statybomis.

„Šitas klausimas jau buvo aptartas praėjusioje kadencijoje. Tiek aš, tiek jūs, V. Kura, balsavome už“, – atsakė A. Balnionienė.

 

Mero pavaduotoja A. Balnionienė kuruos infrastruktūros sritį. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Progą prisistatyti turėjo ir V. Riaukienė. Ji pažymėjo, kad ir toliau kuruos svarbias – socialinę, švietimo, sporto, sveikatos – sritis.

„Manau, kad yra verta tęsti mūsų priimtų sprendimų darbus ir siekti, kad gyvenimas rajone tik gerėtų“, – kalbėjo V. Riaukienė, iš kolegų nesulaukusi nei vieno klausimo.

Posėdžio metu buvo pritarta klausimui dėl mero darbo užmokesčio ir mero sekretoriato sudarymo bei pareigybių nustatymo pakeitimo. Mero sekretoriatą sudarys šešios pareigybės, iš kurių dvi užims politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojai. Už pastarąjį klausimą balsavo 22 Tarybos nariai, o 5 nepritarė.

 

Mero pavaduotoja perrinkta V. Riaukienė. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Kas taps Direktoriumi – neatskleidžia

Po posėdžio meras Bronius Markauskas prisipažino, kad artimiausiomis dienomis bus siekiama susitarti dėl koalicijos veiklos programos.

„Turime susitarti dėl programinių darbų, nes kol kas nuomonės išsiskiria. Visi puikiai suprantame, kad šių metų biudžetas yra jau patvirtintas, strateginiai darbai daugiau ar mažiau – suplanuoti, tad ne daug ką galėsime pakeisti. Tačiau mūsų įsipareigojimai yra paprasti, kad rajone netrūktų vietų darželiuose, mokyklose, kad būtų sutvarkyti šaligatviai ir gatvės bei apšvietimas, renovuotas Gargždų kultūros centras bei sutvarkytas parkas. Iš tiesų, tų programinių darbų yra pakankamai daug, svarbiausia – turėti tam pinigų“, – teigė B. Markauskas.

Paklaustas dėl Administracijos direktoriaus kandidatūros, naujai išrinktas meras patvirtino, jog kandidatas yra, tačiau jo pavardės dar neviešins.

„Darbai nelaukia, tad kuo greičiau turėsime Direktorių – tuo geriau. Aišku, greitai priimti sprendimų neleidžia nuo šių metų sausio 1 dienos įsigaliojęs naujas Valstybės tarnybos įstatymas, kad tiek Direktorius, tiek jo pavaduotojai negali būti skiriami tol, kol neturi įgaliojimu dirbti su slapta informacija. Žinome, kad šios procedūros užtrunka, kartais net iki 4 mėnesių. Tačiau tik, kai gausime išvadas iš Specialiųjų tyrimų tarnybos bei Valstybės saugumo departamento, organizuosime posėdį, kurio metu, tikiuosi, kandidatai bus patvirtinti, – susidariusią situaciją aiškino B. Markauskas. – Tiesa, kol dar neturime išvadų, apie konkrečias personalijas nenorėčiau kalbėti. Bet kokiu atveju tai bus koalicijos partnerių susitarimas. Diskutuodami mes nutarėme, jog ši kandidatūra turėtų būti priimta visiems. Greičiausiai, kad tai bus žmogus iš šono, turintis mažiau politinių nuostatų, o labiau išvystytus vadybinius sugebėjimus“.

 

Akimirkos iš posėdžio – Kristinos Abromavičiūtės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 508 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,