Mano Gargždai



Kaip originaliai nudažyti margučius? (5 marginimo būdai)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Jau šį savaitgalį švęsime didžiausią ir gražiausią pavasario šventę – šv. Velykas. Tačiau kokios Velykos be pagrindinio šventinio simbolio – margučių? Naujienų portalas mano-gargzdai.lt siūlo šventes pasitikti originaliai ir Velykų stalą pasipuošti išskirtiniais margučiais.

 

Keletas kiaušinių marginimo būdų:

1 variantas. Dekupažas

Reikės: virtų kiaušinių, želatinos, servetėlių, žirklių, teptuko.

Eiga: Pirmiausia iš želatinos pasigaminkite „klijus“. Vadovaudamiesi ant pakuotės nurodyta instrukcija, ištirpinkite želatiną. Atsargiai išpilkite likusį vandenį, o išbrinkusią želatinos masę kiek pakaitinkite. Tuomet atskirkite servetėlės sluoksnius. Naudokite tik viensluoksnę servetėlę. Atsikirpkite norimą paveikslėlį, jį priglauskite prie kiaušinio. Pritvirtinkite paveikslėlį teptuku, ant viršaus tepdami želatiną. Želatinai atvėsus ir sustingus, kaskart pakaitinkite. Išmargintą kiaušinį palikite išdžiūti.

 

Dekupažas. supersadovnik.ru nuotr.

 

2 variantas. Marmurinis efektas

Reikės: virtų kiaušinių, įvairių spalvų kiaušiniams skirtų marginti dažų, saulėgrąžų aliejaus.

Eiga: Išvirtus kiaušinius panardinkite į paruoštus šviesaus tono dažus (geltonus, oranžinius, žydrus), ištraukite ir leiskite išdžiūti. Vėliau paruoškite tamsios spalvos dažus (violetinius, rudus, tamsiai mėlynus) ir įpilkite vieną arbatinį šaukštelį saulėgrąžų aliejaus. Išmaišykite taip, kad aliejus išsisklaidytų į daugybę mažų lašelių. Išdžiūvusį kiaušinį panardinkite į tamsios spalvos dažus su aliejumi. Geriausia tą daryti vieną kartą. Ištraukite ir leiskite išdžiūti. Kiaušinis turėtų įgauti marmurinį efektą.

 

Marmurinis efektas. supersadovnik.ru nuotr.

 

3 variantas. Dažymas šilko audiniu

Reikės: nevirtų kiaušinių, įvairiais raštais išmarginto šilko audinio, balto medvilninio audinio, adatos ir siūlo, acto.

Eiga: Nevirtą kiaušinį įvyniokite į šilkinį audinį taip, kad geroji audinio pusė (raštas) tvirtai priglustų prie lukšto. Adata ir siūlu apsiūkite audinį pagal kiaušinio kontūrus. Pasistenkite, jog neliktų raukšlių ar kitokių nelygumų. Įvyniokite apsiūtą kiaušinį į medvilninį audinį ir tvirtai suriškite siūlu. Į puodą su vandeniu įpilkite 3 valgomuosius šaukštus acto ir jame virkite paruoštą kiaušinį. Kai vanduo užvirs, pavirkite dar 10–12 minučių. Tuomet nupilkite vandenį ir leiskite kiaušiniui atvėsti šaltame vandenyje. Galiausiai nuimkite audinių sluoksnius, kiaušinis turėtų įgauti šilko audinio raštą.

 

Dažymas šilko audiniu. supersadovnik.ru nuotr.

 

4 variantas. Kiaušinio marginimas lipnia juosta

Reikės: kiaušinių, popierinės lipnios juostos, įvairių spalvų kiaušiniams skirtų marginti dažų.

Eiga: Išvirtą kiaušinį panardinkite į paruoštus šviesaus tono dažus, ištraukite ir leiskite išdžiūti. Tuomet užklijuokite įvairaus pločio, atsikirptas 2–3 lipnios juostos juosteles, apie 3 mm atstumu viena nuo kitos. Tuomet panardinkite kiaušinį su juostelėmis į žalios arba mėlynos spalvos dažus. Kai kiaušinis išdžius, nuklijuokite juosteles.

 

Kiaušiniai su juostelėmis. supersadovnik.ru nuotr.

 

5. variantas. Nėriniai

Reikės: virtų kiaušinių, siūlų, nėrinių, nailoninės kojinės, įvairių spalvų maistinių dažų, žirklių.

Eiga: Iš audinio išsikirpkite patinkantį nėrinių motyvą. Iškarpą sudrėkinkite vandeniu ir uždėkite ant virto kiaušinio. Kiaušinį su nėriniais įvyniokite į nailoninę kojinę ir stipriai užveržkite siūlais. Panardinkite kiaušinius į maistinius dažus. Po kelių sekundžių išimkite ir atsargiai nuimkite audinį. Leiskite kiaušiniui išdžiūti.

 

Marginimas, naudojant nėrinių audinius. supersadovnik.ru nuotr.

 

Parengta pagal supersadovnik.ru informaciją

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 420 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,