Mano Gargždai



Moksleiviai varžėsi pavasario kroso bėgimo varžybose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Balandžio 18 dieną Gargždų sporto mokyklos stadione įvyko bendrojo ugdymo mokyklų pavasario kroso bėgimo varžybos. Beveik šimtas aštuoniasdešimt moksleivių iš 13 rajono bendrojo ugdymo mokyklų susirinko išsiaiškinti pajėgiausius, tiek tarp merginų, tiek tarp vaikinų, ketveriose amžiaus grupėse.

 

Iš pradžių startavo patys jauniausi dalyviai (2006 metų gimimo ir jaunesni moksleiviai). Tarp merginų įtikinamai nugalėjo Milda Kvekšaitė iš „Minijos“ progimnazijos. Ji 500 metrų distancijoje aplenkė savo varžovę Gabiją Genčaitę iš Endriejavo. Atėnė Streckytė iš „Minijos“ finišavo trečia.

2006 metų gimimo ir jaunesni vaikinai bėgo 1 000 metrų distanciją. Tai buvo pati gausiausia dalyvių grupė. Čia virė labai atkakli kova. Tik paskutiniuose metruose pergalę išplėšė Erikas Smulkys iš „Minijos“. Jis tik viena sekunde aplenkė Arną Andziulį iš Dovilų. Trečias – Darius Jurčius iš Priekulės.

2004–2005 metų gimimo merginų grupėje pirmavo Teresė Ložinskaitė iš „Minijos“. Po keturių sekundžių finišavo jos komandos draugė Deira Gruzdytė. Trečia likusi Emilija Jonauskaitė iš „Kranto“ atsiliko prastesniu rezultatu.

2004–2005 metų vaikinų grupėje nugalėjo Klaidas Birgiola iš „Minijos“ progimnazijos. Antras – Gabijus Zebinas iš Priekulės. Trečias – Gabrielius Arnašius iš Veiviržėnų.

2002–2003 metų gimimo grupėse vaikinai bėgo 1 500 m., o merginos – 1 000 m. distancijas. Tarp vaikinų nepralenkiamas buvo Aivaras Gyra iš Veiviržėnų. Jis aplenkė antruoju likusį Eimantą Lileikį iš „Vaivorykštės” gimnazijos. Trečias – Deividas Stalmokas iš Vėžaičių. Tarp šios amžiaus grupės merginų geriausiai pasirodė priekuliškė Agnė Grisaitytė. Antra liko Agnetė Kuprytė iš „Vaivorykštės”. Trečia – Monika Kaminskaitė iš „Kranto”.

Tarp 2000–2001 metų gimimo merginų (bėgo 1 000 metrų distanciją) kovojo tik dvi bėgikės. Nugalėjo Emilija Suškaitė iš Veiviržėnų. Antra – Ema Urbaitytė iš Agluonėnų.

Patys vyriausi vaikinai bėgo 1 500 metrų. Čia dvi pirmąsias vietas iškovojo „vaivorykštiečiai“. Dėl pirmos vietos susikovė Stasys Gelžinis ir Mantas Jankauskas. Finišo tiesiojoje paaiškėjo, kad S. Gelžinis buvo greitesnis, tad jis ir nugalėjo. Trečias, ženkliai atsilikęs, atbėgo Mantas Kenstavičius iš Veiviržėnų.

Miesto mokyklų ir kaimo gimnazijų bendroje grupėje nugalėtojais buvo pripažinti Gargždų „Minijos” progimnazijos kroso bėgimo atstovai. Jų dešimties geriausių dalyvių suma – 167 taškai. Antroje vietoje buvo Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos bėgikai, surinkę 139 taškus. Treti – Gargždų „Vaivorykštės” gimnazijos moksleiviai (113 taškų). Po jų liko Gargždų „Kranto” pagrindinė mokykla (111 taškų) ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija (105 taškai).

Kaimo vietovių pagrindinių mokyklų, mokyklų-daugiafunkcių centrų grupėje pajėgiausi buvo Endriejavo pagrindinės mokyklos moksleiviai. Jų 5 geriausių dalyvių taškų suma – 61. Antri – Dovilų pagrindinės mokyklos kroso atstovai (50 taškų), treti – Vėžaičių pagrindinės mokyklos bėgikai (48 taškai). Po Jų liko Agluonėnų pagrindinė mokykla (38 taškai), Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla (37 taškai), Lapių pagrindinė mokykla (22 taškai), Dituvos pagrindinė mokykla (8 taškai), Šiūparių mokykla-daugiafunkcis centras (5 taškai).

 

Akimirkos iš varžybų – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 485 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,