Mano Gargždai



Fiksuojami pilstomo alaus pardavimo pažeidimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas pastebi padažnėjusius atvejus, kai viešojo maitinimo įmonėse parduodamas pilstomas alus, klientui paprašius, iš statinių supilamas į plastikinius butelius, uždaromas kamščiais ir paduodamas klientui išsinešti, neženklinamas teisės aktų nustatyta tvarka.

 

Taip pat, neretai nustatomi atvejai, kai viešojo maitinimo įmonės darbuotojai, norėdami greičiau aptarnauti klientus, iš anksto išpilsto alų į plastikinius butelius, jų nustatyta tvarka nepaženklina ir laiko juos prekybos vietoje.

Norime informuoti, kad įmonė tokio išpilstyto alaus laikymo ir įsigijimo negalės pagrįsti įsigijimo dokumentais, kadangi nebus galimybės nustatyti alaus tapatumo.

Taigi, alaus laikymas nepaženklintuose buteliuose kvalifikuojamas kaip laikymas alkoholinių gėrimų, kurių ženklinimas neatitinka Lietuvos Respublikoje galiojančių reikalavimų bei kuriems nepateikti juridinę galią turintys įsigijimo dokumentai. Už pastarąjį pažeidimą numatyta bauda bei licencijos panaikinimas.

Todėl, norime priminti, kad ūkio subjektai, vykdantys pilstomo alaus pardavimo išsinešti veiklą, be kita ko, privalo laikytis teisės aktų reikalavimų ir prekybos vietoje nelaikyti į plastikinius butelius išpilstyto alaus, o kiekvieną parduodamą pilstomo alaus išsinešti butelį paženklinti nustatyta tvarka.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 320 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,