Mano Gargždai



Klaipėdos rajone balsuojama aktyviai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Atėjusių balsuoti rinkimų apylinkėse – netrūksta. Redakcijos nuotr. Atėjusių balsuoti rinkimų apylinkėse – netrūksta. Redakcijos nuotr.

Šiandien – paskutinė išankstinio Prezidento rinkimų ir referendumų balsavimo diena. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, per keturias dienas savo valią pareiškė 136,5 tūkst. (5,63 proc.) rinkėjų.

 

Gegužės 9 d. duomenimis, Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) informacinėje sistemoje gegužės 8 d. balsavusiais iš anksto buvo pažymėti 90 731 rinkėjai, tai sudaro 3,74 proc. visų rinkėjų sąrašuose įrašytų rinkėjų. Iš jų 6 608 balsavo specialiuose punktuose.

Daugiausiai rinkėjų balsuoti iš anksto atvyko Neringos (17,05 proc.), Birštono (7,38 proc.), Palangos (7,11 proc.), savivaldybėse.

Iki ketvirtadienio vakaro Klaipėdos rajone balsavo 2 281 rinkėjas (4,81 proc.).

Klaipėdos rajono rinkimų apygardos pirmininkas Zigmas Bitinas naujienų portalui „Mano Gargždai“ patikino, kad dabar balsuojama ženkliai aktyviau nei per savivaldybių tarybų rinkimus. Anot jo, balsavimas prasidėjo ir tęsiasi sklandžiai, didelių problemų nėra, skundų nesulaukta.

„Darbo daug, vos spėjame suktis. Dėl ligos sumažėjo komisijos gretos, tad tenka plušėti vadovybei. Nieko nepadarysi, reikia dirbti“, – plėšdamas biuletenius rinkėjams, lakoniškai komentavo Z. Bitinas.

Anot jo, pirmąją išankstinių rinkimų dieną balsavo 177 rinkėjai, antrąją – 310, trečiąją – 353. Kol kas vakar sulaukta daugiausiai rinkėjų, balsavo – 450. Šiandien iki 12 val. savo valią buvo pareiškę 170 piliečių. Spėjama, kad jų skaičius gali išaugti iki 400.

„Žmonės ima skirtingų spalvų biuletenius. Referendumų lapus ima ne visi, apie 5 proc. jų išvis neima, tačiau visi be išimties dalyvauja Prezidento rinkimuose“, – komentavo Z. Bitinas.

Dalyvauti išankstiniame balsavime savivaldybėse dar galima šiandien iki 20 val. Taip pat galima balsuoti ir specialiuose paštuose ligoninėse, slaugos namuose, kariuomenėje, laisvės atėmimo įstaigose.

Šiandien ir rytoj savo balsą bus galima pareikšti ir balsuojant namuose. Šią teisę turi sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai, kurie dėl sveikatos būklės negali atvykti į rinkimų apylinkę. Balsuoti namuose gali ir neįgalūs arba laikinai nedarbingi asmenys.

 

Dalyvauti išankstiniame balsavime savivaldybėse dar galima šiandien iki 20 val. Redakcijos nuotr.

 

Prezidento rinkimuose dalyvauja devyni kandidatai – eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, filosofas Arvydas Juozaitis, europarlamentarai Valentinas Mazuronis ir Valdemaras Tomaševskis, ekonomistas Gitanas Nausėda, Seimo nariai Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, Ingrida Šimonytė, Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Kartu su Prezidento rinkimais vyksta ir du referendumai – dėl Seimo narių skaičiaus sumažinimo iki 121 ir dvigubos pilietybės įteisinimo.

Sekmadienį rinkimų dieną balsavimas apylinkėse vyks nuo 7 iki 20 valandos. Balsuoti bus galima bet kurioje rinkimų apylinkėje.

Prireikus, Prezidento rinkimų antrasis turas vyktų gegužės 26 dieną. Tądien vyks ir rinkimai į Europos Parlamentą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 257 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,