Mano Gargždai



Artėja termino pabaiga politinės kampanijos dalyvių registracijai rugsėjo 8 d. rinkimams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VRK nuotr. VRK nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), atsižvelgdama į Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymą, primena, kad į dvi laisvas Seimo narių vietas vienmandatėse Gargždų Nr. 31 ir Žiemgalos Nr. 46 rinkimų apygardose norintys kelti ar keltis kandidatais turi suskubti užsiregistruoti politinės kampanijos dalyviais, tuo tarpu į vieną atsiradusią laisvą vietą vienmandatėje Žirmūnų Nr. 4 apygardą norintys registruotis turi šiek tiek daugiau laiko.

 

Primename, kad VRK praėjusio posėdžio metu, paskelbė naujus rinkimus į vienmandatę Žirmūnų Nr. 4 rinkimų apygardą š. m. rugsėjo 8 d. Nors visi trys rinkimai organizuojami tą pačią dieną, tačiau politinės kampanijos dalyvių registracijos terminai skiriasi.

Registruotis politinės kampanijos dalyviais Seimo rinkimuose į vienmandates Gargždų Nr. 31 ir Žiemgalos Nr. 46 rinkimų apygardas galima iki š. m. birželio 17 d., o registruotis politinės kampanijos dalyviais vienmandatėje Žirmūnų Nr. 4 rinkimų apygardoje galima iki š. m. birželio 26 d., kadangi Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymas numato, kad VRK asmenų prašymus registruoti savarankiškais politinės kampanijos dalyviais priimti pradeda prasidėjus politinės kampanijos laikotarpiui ir priimti baigia tą dieną (įskaitytinai), kurią pagal atitinkamus įstatymus pradedamas pareiškinių dokumentų įteikimas. Terminas, per kurį šie asmenys turi teisę kreiptis į VRK registruoti juos savarankiškais politinės kampanijos dalyviais, negali būti trumpesnis kaip 10 darbo dienų.

Neužsiregistravusieji politinės kampanijos dalyviais, negalės kelti ar keltis kandidatais šį rudenį vyksiančiuose rinkimuose į Lietuvos Respublikos Seimą vienmandatėse Žirmūnų Nr. 4, Gargždų Nr. 31 ir Žiemgalos Nr. 46 rinkimų apygardose.

Nauji rinkimai į Lietuvos Respublikos Seimą Žirmūnų Nr. 4, Gargždų Nr. 31 ir Žiemgalos Nr. 46 rinkimų apygardose vyks š. m. rugsėjo 8 d.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 399 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,