Mano Gargždai



Filmui „Titanikas“ – šventė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
 „Titanikas“ laimėjo 11 Oskarų bei buvo nominuotas 14-oje kategorijų. titanicuniverse.com nuotr. „Titanikas“ laimėjo 11 Oskarų bei buvo nominuotas 14-oje kategorijų. titanicuniverse.com nuotr.

1997 metais sukurtas filmas „Titanikas“, kuris pasakoja  apie įsimylėjėlių kelionę laivu, atrastą meilę ir katastrofišką kelionės pabaigą , priversiančią išspausti ašarą.

1998 metais kovo 2 dieną šis filmas tapo pirmuoju kino filmu, uždirbusiu 1 milijardą JAV dolerių.  Dabar šį filmą lenkia tik „Įsikūnijimas“ (uždirbo daugiau kaip 2,5 milijardo JAV dolerių). „Titanikas“ laimėjo 11 Oskarų bei buvo nominuotas 14-oje kategorijų.

Šio filmo pagrindinė aktorė Kate Winslet taip pat turėjo nugalėti savo baimes, nes scenoms vandenyje privalėjo išmokti nardyti ir buvo viena iš nedaugelio aktorių, filmuojant atsisakiusių dėvėti hidrokostiumą. Po šių „skendimo“ scenų filmavimo aktorė susirgo plaučių uždegimu ir netgi ketino palikti projektą.

Filme „Titanikas“  skambanti  dainininkės Celine Dion  daina „My Heart Will Go On“, gavo apdovanojimą  už geriausią dainą ir tapo savotišku meilės himnu.

 

Įvykiai ir vardadieniai

Šiandien vardadienius švenčia  Dautara, Eitara,  Eitaras,  Eitarė, Eitas,  Eitautas , Eitautė,  Eitys , Elena, Helė,  Helianta, Kovas, Marcelinas, Simplicijus.

1864 – Rusijos caras Aleksandras II išleido įsaką dėl Lenkijos Karalystės valstiečių reformos. Pagal jį valstiečiai tapo savo valdomos žemės savininkais. Įsakas galiojo ir Lietuvos Užnemunės dalyje;

1949 – kapitonas Džeimsas Galageris (James Gallagher) pirmą kartą lėktuvu nenutūpdamas apskriejo aplink pasaulį;

1951 – įvyko pirmosios visų NBA žvaigždžių rungtynės;

1956 – Prancūzija pripažino Maroko nepriklausomybę;

1990 – įkurtas vienas pirmųjų komercinių bankų Lietuvoje AB „Vilniaus bankas“;

Kovo 2-oji yra 61-a metų diena pagal Grigaliaus kalendorių. Nuo šios dienos iki metų galo lieka 304 dienos.

Šiandien saulė teka 7.07, leidžiasi 17.56. Dienos ilgumas - 10.49.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 264 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,