Mano Gargždai



Į laisvą Seimo nario vietą – margas kandidatų sąrašas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Pirmadienį Vyriausioji rinkimų komisija baigė registruoti savarankiškus politinės kampanijos dalyvius vienmandatėse Žiemgalos ir Gargždų rinkimų apygardose. Užimti atsilaisvinusią Broniaus Markausko vietą bei dalyvauti rugsėjo 8 d. vyksiančiose papildomuose Seimo rinkimuose panoro ne tik vietos politikai, visuomenės veikėjai, sąraše puikuojasi ir iš televizijos puikiai žinomų ar net teistų asmenų pavardės.

 

Kandidatų gausa

VRK duomenimis, iš viso buvo užregistruota 19 savarankiškų politinės kampanijos dalyvių. Iš jų 7 politinės partijos: Lietuvos centro partija, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Taip pat dvi politinės partijos – Darbo partija ir Lietuvos socialdemokratų partija – politiniais kampanijos dalyviais nesiregistravo, tačiau iškėlė savo kandidatus.

Jau žinoma, kad Gargždų apygardoje rinkimuose dalyvaus Lietuvos centro partijos iškeltas kandidatas, žurnalistas, visuomenei žinomas televizijos laidų vedėjas Kristupas Augustas Krivickas, Darbo partijos kandidatas – Valdas Rimkus, Lietuvos socialdemokratų partijos iškelta kandidatė, Klaipėdos rajono tarybos narė Ligita Liutikienė. Lietuvos socialdemokratų darbo partija dar gerokai anksčiau paskelbė, kad kelia buvusio Klaipėdos rajono mero Vaclovo Dačkausko kandidatūrą, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis partijos susirinkime vienbalsiai patvirtino Administracijos direktoriaus pavaduotojo Justo Ruškio kandidatūrą.

Dėl kandidatų kol kas dar neapsisprendė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Tiesa, neoficialiomis žiniomis, tikėtina, kad konservatoriai teiks Rasos Petrauskienės kandidatūrą.

Be politinių partijų keltų atstovų, rinkimuose dalyvaus ir trys savarankiški pretendentai. Tai – iš Rudaičių kilęs politinis bei visuomenės veikėjas, teisininkas, savaitraščio „Šiandien“ redaktorius Gintautas Kniukšta, dažnai kaip kontraversiška asmenybė įvardijamas, Prezidento rinkimuose dalyvavęs bei dar šiemet dėl smurto atvejo nuteistas Kazimieras Juraitis bei Klaipėdos rajono tarybos narys Martynas Pocius.

 

Rinkimų komisija jau dirba

Savo darbą pradėjo ir Gargždų apygardos rinkimų komisija, kurią sudaro 8 nariai. Pirmininku buvo paskirtas Zigmas Bitinas (pasiūlė LSDP), kuris VRK prisiekė birželio 8 dieną. Pirmininko pavaduotoja išrinkta Vida Matulaitytė (paskirta Administracijos direktoriaus), komisijos sekretore – Vaida Varnelytė (paskirta LRLS).

Komisija jau pasiskirstė pareigomis: Stebėsenos grupei vadovauti patikėta Vidai Matulaitytei, Papirkimų tyrimo grupei vadovaus Dalia Freigofaitė (paskirta Teisingumo ministro), už leidinio parengimą atsakinga paskirta Ramunė Juškaitė (teisininkų draugijos atstovė komisijoje), už pirkimus – Vytautas Tenkutis (paskirtas TS-LKD), darbą su spec. paštais koordinuos Virginija Gubystienė (paskirta LVŽS), įvairių įpareigojimų gavo ir Aušra Gurauskienė (paskirta PTT).

Anot Komisijos pirmininko Z. Bitino, dirbs ir dar du labai svarbūs asmenys – vedančiosios informatikės darbas patikėtas Kristinai Kačerauskienei, o finansininkės – Rimai Rusteikienei. Jos abi dirbo ir ką tik pasibaigusiame rinkimų maratone bei su iššūkiais susitvarkė.

„Rinkimai po truputėlį įsibėgėja. Komisija jau pasirengusi sutikti kandidatus. O šių laukia pirmasis darbas – susitvarkyti pareiškinius dokumentus bei gauti parašų rinkimų lapus. Tai jie turi padaryti iki liepos 5 dienos“, – sakė Z. Bitinas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 303 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,