Mano Gargždai



„Vaivorykštės“ abiturientai atsiėmė brandos atestatus, gabiausieji – ir premijas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
S. Ulvikienės nuotr. S. Ulvikienės nuotr.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija į naują gyvenimo etapą išlydėjo 23-čios laidos abiturientus. 176-iems gimnazistams šiandien Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje įteikti brandos atestatai, su pagyrimu – dviem – Rokui Vaitkui ir Matui Vilimui.

 

Padėkos – geriausiems

Popiet į iškilmingą ceremoniją bažnyčioje susirinko pasipuošę, tačiau jaudulio neslepiantys abiturientai, jų tėveliai, mokytojai, draugai ir artimieji. Šventėje netrūko geros nuotaikos, o kartu ir iki ašarų sentimentalių akimirkų. Jaudinosi ne tik su mokyklos suolu atsisveikinantys moksleiviai, bet ir pasveikinti jų susirinkusi gimnazijos vadovybė, rajono valdžios, verslo, žiniasklaidos atstovai.

„Jūs esate mūsų prasmė, jumyse rusena mūsų viltys, svajonės. Šiandien išaušo ta diena, kuri reiškia vieno etapo pabaigą, tačiau netrukus prasidės dar vienas, vedantis link svajonės. Tad kuo daugiau svajokite“, – sakė Klaipėdos rajono savivaldybės vicemerė Audronė Balnionienė.

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys, Švietimo kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Vaclovas Macijauskas linkėjo gerumo nelengvame, įvairių situacijų kupiname gyvenimo kelyje: „Nelinkėsiu sėkmės, nes ji neateina pati. Sėkmę gali nulemti tik uolus darbas.“

Ceremonijos metu valdžios atstovai Savivaldybės padėkos raštus bei simbolines dovanas įteikė geriausiai brandos egzaminus išlaikiusiems moksleiviams. Šiemet trylikos rajono abiturientų žinios buvo įvertintos šimtukais, iš kurių vienuolika mokėsi „Vaivorykštės“ gimnazijoje. Net po tris šimtukus į savo „sąskaitą įsirašė“ Rokas Vaitkus bei Antanas Žvinklys, po du – Dominykas Plesevičius, Vytautas Valaitis ir Matas Vilimas.

Taip pat padėkos raštais apdovanoti ir geriausiai rajone išlaikę lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą.

Pasveikinti ir moksleiviai, aktyviai dalyvavę visuomeninėje veikloje.

„Jūs tokie gražūs, pilni emocijų, pripildyti žinių, kaip laivai išplaukiate iš mūsų uosto. Jūs aplankysite daug kitų gražių vietų, patirsite daug dalykų, tačiau linkiu visiems sugrįžti į savo uostą, Gargždus“, – įteikdama padėkas kalbėjo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Rasa Petrauskienė.

 

Pasveikinti gimnazijos „šimtukininkai“. S. Ulvikienės nuotr.

 

Apdovanoti premijomis

Naujienų portalas mano-gargzdai.lt penktą kartą įteikė 200 eurų premiją aktyviam ir veikliam abiturientui. Šiemet ją už kūrybiškumą, savanorystę, pilietiškumą, aktyvų dalyvavimą įvairiose veiklose pelnė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos abiturientė Ieva Žemgulytė. Mergina ne tik puikiai mokėsi, bet ir aktyviai dalyvaudavo gimnazijos, miesto bei tarptautinėje veikloje. Komunikabilią, atsakingą, pozityvią ir savo kraštą mylinčią moksleivę premijai laimėti rekomendavo Gargždų atviras jaunimo centras. I. Žemgulytę apdovanojo ir pasveikino naujienų portalo direktorius Vytautas Kundrotas.

Taip pat jau vienuoliktą kartą Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ ir įmonės UAB „Neo Group“ iniciatyva penki geriausiai valstybinius brandos egzaminus išlaikę dvyliktokai gavo 400 eurų premijas.

„Nesvarbu kur jūs būsite, Harvarde ar Silicio slėnyje, dirbsite stambios įmonės vadovais ar padalinio viršininkais, jūsų širdyse turi išlikti priedermė savo gimtajam miestui. Mylėkite, gerbkite ir nepamirškite. Linkiu smagios šventės iki ryto, skaisčios saulės ir labai gražios ateities“, – įteikdama premijas kalbėjo Klaipėdos rajono laikraščio redaktorė Vilija Butkuvienė.

UAB „Neo Group“ generalinis direktorius Ruslanas Radajevas abiturientams linkėjo rasti veiklą, kuri džiugintų, savo kelią į laimę.

400 eurų premijos buvo įteiktos Rokui Vaitkui, už tris valstybinius brandos egzaminus surinkusiam 300 balų, Antanui Žvinkliui (300), Matui Vilimui (291), Vytautui Valaičiui (291) bei Gabrielei Steputytei (283).

Iš viso šia premija jau apdovanoti 56 abiturientai.

 

„Mano Gargždų“ premija šiemet atiteko Ievai Žemgulytei. S. Ulvikienė.

 

Pasveikino paskutinį kartą

Po vietos valdžios atstovų ir svečių sveikinimų, Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios kunigas Audrius Undraitis pašventino brandos atestatus.

Kaip visuomet garsiai, su gera nuotaika, tačiau jau paskutinį kartą, su moksleiviais sveikinosi ir Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos direktorė Irena Pintverytė. Po 27-erių vadovavimo metų direktorės vietą paliekanti I. Pintverytė neslėpė jaudulio.

„Turite daugybę dokumentų, bet šis – pats svarbiausias, atversiantis jums kelią iš Gargždų į kitus miestus, o galbūt net užsienį. Tačiau noriu palinkėti, jog laikydami šį dokumentą, visuomet prisimintumėte mokytojus, gimnaziją ir Klaipėdos rajoną. Būtent šie žmonės dirbo, stengėsi ir norėjo, kad jūsų brandos atestatas atrodytų kuo geriau, jog ten atsirastų šimtukai ir dešimtukai“, – kalbėjo I. Pintverytė. – Be to, šie žmonės ugdė ne tik mokinį, davė ne tik akademines žinias, tačiau svarbiausia – stengėsi išauginti supratingą ir sugebantį atjausti žmogų.“

Direktorė dėkojo ne tik moksleiviams, bet ir jų tėveliams bei pedagogams. Anot I. Pintverytės, šiemet, kaip ir ankstesniais metais, daugiausiai aukščiausių įvertinimų buvo gauta iš anglų kalbos egzamino. Pasidžiaugta, kad keturi šimtukai gauti iš matematikos, du – iš fizikos, vienas – iš informacinių technologijų.

Praėjusią savaitę Nacionalinis egzaminų centras (NEC) paskelbė paskutiniuosius pagrindinės sesijos valstybinių brandos egzaminų rezultatus. Klaipėdos rajono Švietimo skyriaus duomenimis, šiemet rajono gimnazistai pelnė dvidešimt 100 balų įvertinimų, pernai – 17. Daugiau skaitykite ČIA.

Prieš savaitę brandos atestatai buvo įteikti ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio bei Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijų abiturientams.

 

Akimirkos iš šventės – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 861 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,