Mano Gargždai



V. Dačkauskas: nemokamos sveikatos paslaugos po pusmečio, o mokamos – rytoj? Keiskime tokią sistemą

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Kandidatas į Seimo narius Vaclovas Dačkauskas. Asmeninio archyvo nuotr. Kandidatas į Seimo narius Vaclovas Dačkauskas. Asmeninio archyvo nuotr.

Daug nerimo ir klausimų sukėlusi sveikatos apsaugos reforma, o ypač rajoninių ligoninių uždarymo grėsmė nebuvo aplenkusi ir Gargždų. Kalbėta, kad mažesnės ligoninės gali būti uždarytos.

 

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija Seime balsavo prieš sveikatos apsaugos reformą, kuri iki galo nebuvo aiški nei medikams, nei pacientams.

„Grėsmė Gargždų ligoninei nebegresia, mūsų frakcija Seime paprieštaravo skubotai reformai. Mano galva, reformos būtinos tam, kad pagerėtų sveikatos paslaugų prieinamumas mūsų visuomenei, nepritariu reformai tik dėl pačios reformos“, – sako V. Dačkauskas.

Buvusio Klaipėdos rajono mero V. Dačkausko teigimu, gyventojai skundžiasi, kad vis dar prastai veikia e.sveikatos sistema, ja nepatogu naudotis, rajonui trūksta skubios pagalbos skyriaus, o be to kai kurių paslaugų tenka laukti mėnesių mėnesius.

„Nemokamų sveikatos priežiūros paslaugų tenka laukti mėnesiais, kai kada ir pusmetį, o jei sutinki už jas mokėti, tai tas paslaugas gali gauti, kad ir kitą dieną – tokia sistema nėra normali. Kartu su LSDD frakcija sieksime kokybiškesnių paslaugų pacientams, o svarbiausia, kad jos būtų atliekamos greičiau ir nemokamai. Kaip tą padarysime? Peržiūrėsime ir tobulinsime sveikatos paslaugų kainodaros sistemą“, – sako V. Dačkauskas.

 

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDDP rinkimų sąskaitos.

Užsakymo nr. SR16-2019

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 405 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,