Mano Gargždai



Apie studijas užsienyje ir karjeros galimybes – iš pirmų lūpų

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Neringa Stroputė, Lukas Savickas ir Arnoldas Pikžirnis moksleiviams įtaigiai pristatė pasakojimus apie studijas užsienyje. G.Našlėno nuotr. Neringa Stroputė, Lukas Savickas ir Arnoldas Pikžirnis moksleiviams įtaigiai pristatė pasakojimus apie studijas užsienyje. G.Našlėno nuotr.

Penktadienio rytą Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos aktų salėje rinkosi vyresniųjų klasių moksleiviai. Čia vyko netradicinė paskaita-diskusija, kurios metu mokiniai galėjo iš pirmų lūpų išgirsti apie studijas ir gyvenimą užsienyje, jų asmeninę ir akademinę naudą, galimus sunkumus, jauno žmogaus perspektyvas Lietuvoje.

Savo istorijas pristatė trys jauni ir ambicingi jaunuoliai:

Neringa Stroputė – buvusi gimnazijos moksleivė, baigusi Mastrichto universiteto Europos studijas, aktyvi jaunimo organizacijų dalyvė, turėjusi progą įsilieti ir  į tarptautinės JTO jaunimo gretas;

Lukas Savickas – baigęs studijas Didžiojoje Britanijoje bei Olandijoje, projekto „Kurk Lietuvai“ dalyvis, dirbęs darbo santykių liberalizavimo klausimais, šiuo metu dirbantis projektų vadovu „Investuok Lietuvoje“ – tiesioginių užsienio investicijų agentūroje;

Arnoldas Pikžirnis – buvęs Jaunųjų Konservatorių lyderis, įgijęs bakalauro laipsnį Olandijoje, šiuo metu tęsiantis geopolitikos studijas Londone, projekto „United We Stand For Ukraine“ iniciatorius.

Pagrindinė diskusijos tema – tarptautinės patirties svarba jaunimui bei jauno žmogaus savirealizacija Lietuvoje. Nuoširdžiai ir remdamiesi savo asmeninės patirties pavyzdžiais kiekvienas atskleidė, kad  jaunimui reikia įvairiapusės tarptautinės patirties darbo ir studijų atžvilgiu bei kodėl verta savo ateitį sieti su Lietuva.

Pamokos metu buvo paneigti vyraujantys mitai apie studijas užsienyje. Jaunuoliai tvirtino, kad norintiems studijuoti užsienyje nėra nei finansinių, nei kultūrinių kliūčių. Kiekvienas iš jų teigė, jog nereikia bijoti „juodo“ darbo – tai išmoko savarankiškumo, padeda finansiškai. Finansinius išteklius gali papildyti ir užsienio šalių studijų paskolos, papildomo finansavimo galimybės.

 Paskaitos metu buvo perteikta idėja, jog studijų bei darbo patirtis užsienyje – itin svarbi visapusiškam jauno žmogaus lavėjimui. Tačiau, nors platus išsilavinimas yra itin vertinamas užsienyje, būtent Lietuva suteikia neeilinę galimybę padaryti įtaką procesams. Vakarų šalys turi neginčijamą finansinį pranašumą, tačiau Lietuvai jaunas žmogus yra iš tiesų reikalingas, nes ne kas kitas, o išsilavinęs, darbštus, globaliai mąstantis jaunimas turi galimybę padaryti teigiamą įtaką jaunos šalies – Lietuvos – vystymuisi. 

 

Gintauto Našlėno nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 283 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,