Mano Gargždai



Klaipėdoje atidaryta galingiausia tunelinė plovykla Europoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
E. Sabaliauskaitės nuotr. E. Sabaliauskaitės nuotr.

Vakar oficialiai atidaryta pirmoji „Švaros brolių“ tunelinė plovykla Klaipėdoje. Tai galingiausia tunelinė automobilių plovykla Europoje, kurioje įdiegtos moderniausios technologijos: automobilis nuplaunamas per 96 sekundes, o per valandą – daugiau nei 200 transporto priemonių. Į pirmąjį plovimą, žymintį plovyklos atidarymą, riedėjo automobilis, kurio ekipaže – ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

 

Nauji technologiniai sprendimai rinkoje

Šioje tunelinėje plovykloje įdiegti nauji technologiniai sprendimai, iki šiol netaikyti Lietuvoje, – veikia išmanioji sistema, kuri prisitaiko prie kiekvieno automobilio matmenų. Transporto priemonės į plovyklą gali patekti dviem juostomis. Viena skirta kasoje atsiskaitantiems vairuotojams, kita – turintiems abonementus. „Švaros brolių“ abonementų sistema veikia visoje Lietuvoje, tad Klaipėdos plovykla gali naudotis visų miestų vairuotojai.

Galingiausioje plovykloje taip pat išplėsta savitarnos zona salono valymui – sumontuota daugiau kaip 30 antgalių, tad vienu metu galima patogiai siurbti 16 automobilių, veikia nemokamos automobilių kilimėlių valymo mašinos. Plaunant automobilius naudojamos minkštos mikropluošto ir tekstilės šluostės, o VIP programos džiovinimo procese įdiegta naujovė – naudojamos ir šluostės.

„Vykdydami plėtrą ir planuodami naujus projektus visuomet siekiame formuoti dar aukštesnius standartus automobilių priežiūrai, todėl ir šįkart pristatome rinkai visapusiškai modernią tunelinę automobilių plovyklą. Išskirtinį šios plovyklos konkurencingumą rinkoje lemia sumontuotas galingiausias konvejeris ir bendra technologinė visuma, dėl kurios galime suteikti kokybišką rezultatą per ypač trumpą laiką“, – teigia „Švaros brolių“ generalinis direktorius Evaldas Kinderis.

 

Vieta patogi ir poilsiautojų srautui

Plovykla įsikūrusi vienoje pagrindinių uostamiesčio gatvių – Minijos g. 90. Šalia veikia Naujoji Smiltynės perkėla, kurioje kasmet apsilanko maždaug 700 tūkst. transporto priemonių. Tad automobilių plovyklos lokacija patogi ne tik klaipėdiečiams, bet ir Neringos miesto gyventojams bei kurorto svečiams.

„Plovyklos atidarymas uostamiestyje – svarbus plėtros etapas, nes nuo šiol veikiame trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Kartu tai svarbus žingsnis siekiant užtikrinti aukščiausios kokybės paslaugas Lietuvos žmonėms, nes tunelinė plovykla išsiskiria savo galingumu. Itin gera lokacija užtikrina, kad tuneline plovykla patogu naudotis visiems – ne tik kasdiene automobilio švara besirūpinantiems Klaipėdos ir jos apylinkių gyventojams, bet ir tiems, kurie išsiruošė aplankyti gražiausias Lietuvos vietas“, – sako E. Kinderis.

 

Auga naudojimasis plovyklomis

Pasak jo, naujausi rezultatai patvirtina poreikį tinklo plėtrai – naudojimasis tunelinėmis plovyklomis Lietuvoje sparčiai auga. Per pirmuosius šešis metų mėnesius aptarnauta 73 proc. daugiau automobilių nei per tą patį laikotarpį pernai. Iš viso kompanijos tinklo plovyklose šiemet jau nuplauta virš 1 mln. automobilių.

Tunelinė plovykla veikia automatinio konvejerio principu, tad vienu metu plauna daug vieną po kito judančių automobilių. Kol automobilis su įjungtu varikliu ir viduje esančiu vairuotoju juda konvejeriu, priklausomai nuo pasirinktos programos, plaunamas paviršius, kėbulas, ratai, naudojamos papildomos priemonės. Toks automobilių plovimo būdas pirmiausia paplito JAV, nes užtikrino vairuotojams svarbiausius dalykus – didesnį greitį, aukštesnę kokybę ir patogumą.

„Švaros broliai“ jau kurį laiką nuosekliai investuoja į tinklo plėtrą. Į šią plovyklą buvo investuota 2,5 mln. eurų. Praėjusiais metais buvo atidaryta šeštoji tunelinė plovykla, ji įsikūrė sostinėje. Iš viso dabar Lietuvoje jau veikia septynios „Švaros brolių“ tunelinės plovyklos: keturios Vilniuje, dvi Kaune ir viena Klaipėdoje.

 

E. Sabaliauskaitės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 420 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,