Mano Gargždai



Šiandien minima statybininkų diena

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Šiandien šalies statybos sektoriaus bendruomenė mini savo profesinę šventę. Statybininkų diena Lietuvoje švenčiama kasmet antrąjį rugsėjo šeštadienį nuo 2000-ųjų.

 

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika sveikina visą statybininkų broliją ir pabrėžia jų darbo svarbą valstybės ekonominei ir socialinei raidai.

Šalies statybos sektoriuje dabar dirba apie 100 tūkstančių žmonių. Nemažai jų atnaujina senuosius daugiabučius. Modernizuodamos šiuos namus triūsia apie 150 statybos bendrovių. Jos jau atliko darbų už 500 mln. eurų. Už šią sumą renovuota 2 tūkst. namų. Šiuo metu atliekama darbų už 150 mln. eurų ir dar parengta projektų už 500 mln. eurų. Tai svarus indėlis visam sektoriui, kurio bendra statybos darbų apyvarta pernai siekė apie 2,6 mlrd. eurų.

Siekdama sudaryti kuo palankesnes sąlygas statybų verslui, Aplinkos ministerija glaudžiai bendradarbiauja su šiame sektoriuje veikiančiais socialiniais partneriais. Tarp jų – ir Lietuvos statybininkų asociacija. Ši asociacija praėjusį šeštadienį organizavo Statybininkų dienos šventę Klaipėdoje, vieną didžiausių metų renginių šalies statybininkų bendruomenei.

Aplinkos ministerija, pasak ministro Kęstučio Mažeikos, bendradarbiaudama su statybininkais, projektuotojais, ekspertais, nuolat tobulina su statybų sektoriumi susijusius teisės aktus, kad kuo labiau mažėtų biurokratinių trukdžių statyti įvairios paskirties statinius ir gerėtų sąlygos investicijoms. Ypač reikšmingų pokyčių ministerija tikisi, telkdama sektoriaus bendruomenę bendradarbiauti įgyvendinant atskirus projektus ir rengiant strateginius dokumentus statybai skaitmeninti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 284 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,