Mano Gargždai



Bronius Markauskas: daugiafunkcis centras Gargžduose – bus pastatytas

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Redakcijos archyvo nuotr. Redakcijos archyvo nuotr.

Viešojoje erdvėje sklando daug gandų, susijusių su daugiafunkcio centro atsiradimu Gargžduose. Noriu visus užtikrinti – šio centro mes tikrai neatsisakome. Kaip ne kartą teigiau, taip ir dabar pakartosiu – šis projektas bus įgyvendintas, gargždiškiai ir rajono gyventojai turės modernią ir šiuolaikinę sporto bei laisvalaikio erdvę, kurios laukia jau daugiau nei dešimtmetį.

 

Pavasarį vykę savivaldos rinkimai parodė, kad Klaipėdos rajono žmonės nusivylė senąja valdžia. Nusivylė jų tuščiais pažadais ir neveiklumu. Man ir mano koalicijos partneriams buvo suteiktas mandatas, nes žmonės nori, kad mieste ir rajone prasidėtų teigiami pokyčiai bei permainos. O jų tikrai trūko ne vienoje srityse.

Vienas didžiausių šio neveiklumo pavyzdžių – daugiafunkcis centras. Jį buvę valdantieji statė ilgus metus, tačiau išleidę nemažas sumas projektavimui, taip ir nepastatė. O nepastatė todėl, kad planai prasilenkė su realybe. Projekto kaina buvo milžiniška – per 20 milijonų eurų. O kur dar noras net ketvirčiui amžiaus įlįsti į skolas.

Kasmet sporto kompleksui iš biudžeto būtų tekę atseikėti per milijoną tris šimtus tūkstančių eurų. Ir ši suma dar būtų augus, jei investuotojas nesurinktų reikalingų pajamų – 700 tūkst. eurų per metus. Tai pinigai, kuriuos būtų galima panaudoti kitoms sritims – darželiams, mokykloms, infrastruktūrai gerinti. Tad tai mažų mažiausiai ankstesnės kadencijos politikų neapdairumas – išleisti dešimtis tūkstančių biudžeto lėšų projektui, kurio tiesiog neįmanoma įgyvendinti arba įklampinti rajoną į ilgus metus trunkančius įsipareigojimus.

Tad mes renkamės nors ir kiek mažesnį, tačiau gerokai pigesnį, bet neprastesnį daugiafunkcį centrą. Jau paruoštas investicinis projektas, gautas pažadas iš Vyriausybės, jog pusę sumos jam statyti bus skirta iš valstybės biudžeto. Kodėl pasirinkta Gargždų stadiono vieta? Ji nėra sugalvota tik šiaip sau. Apie tai kalbama jau beveik du dešimtmečius. Ši vieta sporto kompleksui buvo numatyta detaliuosiuose planuose, galimybių studijose, be to, taip mes išspręsime ir šios miesto dalies infrastruktūros problemas – sutvarkysime gatves, šaligatvius ir kt.

Išpūstas ir brangus ankstesnis projektas tiesiog netilpo niekur kitur, kaip tik Dariaus ir Girėno gatvėje. Todėl šią vietą prieš keletą metų ankstesnė valdžia ir rinkosi. Beje, tuomet kai kurie opozicijos balsai, dabar agituojantys už Dariaus ir Girėno gatvę, tam griežtai priešinosi ir sakė, kad stadionas yra pati tinkamiausia vieta sporto kompleksui. O teiginiai, jog ir mažesnį jau galima statyti Dariaus ir Girėno gatvėje, nes dokumentai paruošti, yra klaidingi. Ne paslaptis, jog keičiant projektą, visą dokumentaciją reikia ruošti iš naujo.

Suprantu, kad yra įvairių baimių ir net nepagrįstų gąsdinimų – galimos spūstys, neva bus niokojamas parkas. Tačiau noriu visus nuraminti. Taip tikrai nebus. Kompleksas bus statomas Šiaurinėje stadiono pusėje, kur yra laisva zona ir kur nėra jokių medžių. Išliks ir stadionas, niekas jo nenugriaus, kaip kartais bandoma pateikti. Niekas nelies ir parko medžių, jo tvarkymo projektas yra visiškai atskiras ir būtent pagal jį parkas bus sutvarkytas.

Taip, automobilių per didesnes varžybas prie stadiono būna tikrai nemažai. Tačiau dabar jie statomi bet kaip. Pastačius sporto kompleksą spręsis ir ši bėda. Atsiras per tris šimtus naujų automobilių stovėjimo vietų, ̶ ir tikrai nereiks kirsti medžių parke, ̶ aikštelėms vietos yra ir dabar nesutvarkytose erdvėse. Be to, šioje vietoje automobiliai gali išsiskirstyti gerokai greičiau, nes gatvių tinklas didesnis nei Dariaus ir Girėno gatvėje.

Žinau, kad baimių yra įvairių ir daugiausiai jas kursto tie, kurie, panašu, padarys bet ką, kad tik toks sporto kompleksas Gargžduose neatsirastų. Tačiau tikiu, kad mes toms baimėms nepasiduosime. Juk liko tiek nedaug, kad pagaliau turėtumėme išsipildžiusią svajonę – Gargždų daugiafunkcį centrą. Eikime link tos svajonės ir neleiskime niekam jos atimti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 274 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,