Mano Gargždai



Kvitų žaidimas baigiasi: spalis – paskutinis mėnuo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) primena, kad mokesčių administratoriaus organizuojamas Kvitų žaidimas artėja į pabaigą – paskutiniai laimėtojai bus paskelbti jau šių metų lapkričio 5 d. VMI ragina visus Kvitų žaidime dar norinčius sudalyvauti gyventojus nedelsti ir registruoti už įsigytas prekes ir paslaugas gaunamus fiskalinius kasos aparatų kvitus.

 

„Pastaruosius porą metų kvietėme Lietuvos gyventojus prisidėti prie šešėlinės ekonomikos mažinimo tiesiog paprašant kasos aparato kvito už įsigytas prekes ir paslaugas. Išduotas fiskalinis kasos aparato kvitas užtikrina tinkamą pajamų apskaitymą – mokesčiai nukeliauja į valstybės biudžetą. Džiugu, kad gyventojai neliko abejingi ir žaidimo sistemoje užregistravo daugiau nei 4,5 mln. už paslaugas ir prekes gautų kvitų“, – teigia VMI Kvitų žaidimo projekto vadovas Rolandas Puncevičius. Šiuo metu apie 60 proc. registruotų kvitų gauti už įsigytas prekes, likusieji – už žaidimo dalyviams suteiktas paslaugas.

„Iki žaidimo pabaigos paskelbsime dar 600 savaitės prizų laimėtojų, o lapkričio 5 dieną – paskutinį didžiojo mėnesio prizo laimėtoją - jis bus išrinktas iš visų per spalio mėnesį žaidimo sistemoje gyventojų užregistruotų kvitų“, – pasakoja R. Puncevičius. Iš viso žaidimo metu paskelbta jau beveik 3800 laimingų kvitų: iš jų 3740 savaitiniams prizams, o net 21 – didžiajam 5000 eurų vertės prizui. Naujausiais duomenimis, Kvitų žaidime dalyvavę ir savaitės ar mėnesio prizus laimėję gyventojai atsiėmė apie 364 tūkst. eurų.

VMI atstovas pastebi, kad Kvitų žaidime sėkmę išbandyti panoro gyventojai iš visos Lietuvos. Vertinant regioninį laimėtojų pasiskirstymą, nenuostabu, kad didesnis laimėtojų skaičius stebimas tose apskrityse, kuriose daugiau gyventojų, tačiau atmetus didžiųjų miestų savivaldybes, galima išskirti kelis regionus, kurių gyventojams Kvitų žaidime sekasi dažniausiai. Klaipėdos, Radviliškio, Plungės, Mažeikių ir Kėdainių rajonuose Kvitų žaidimo prizus atsiėmė daugiau nei po 130 gyventojų, po daugiau nei pusšimtį prizų atsiimti atvyko Utenos ir Telšių rajonų gyventojai.

„Startavus Kvitų žaidimui pastebėjome, kad tarp laiminčiųjų kvitų neretai atsidurdavo viešojo maitinimo paslaugas teikiančiose įstaigose gauti dokumentai, tačiau praplėtus vietų, kurių išduoti kvitai dalyvauja žaidime, skaičių, stebime registruojamų ir laiminčių kvitų įvairovę. Neseniai Kvitų žaidime laimėjo žmogus, kuris parduotuvėje už 10 eurų nusipirko 6 momentinės loterijos bilietus – neaišku ar sėkmingi buvo įsigyti loterijos bilietai, tačiau už juos gautas kvitas gyventojui tikrai atnešė piniginį 50 eurų prizą“, – pažymi R. Puncevičius.

Dar vienas savaitinio prizo laimėtojas užregistravo už jam suteiktą sulčių spaudimo paslaugą gautą kvitą – mokėta suma perpus mažesnė nei laimėtas prizas, tad galima manyti, kad pirkinys žmogui atsipirko dvigubai. Tarp laimėjusių kvitų atsidūrė ir kvitai išduoti vaistinėse, batų parduotuvėse, po suteiktų grožio ir sveikatos paslaugų bei aprūpinus augintinį maistu.

Primename, kad žaidime dalyvauti galima registruojant tik fiskalinius kasos aparato kvitus, pažymėtus Fiskaliniu logotipu „LTF“, kurių suma ne mažesnė nei 1 euras. Laimingi kvitai skelbiami kiekvieną antradienį per „Lietuvos ryto“ televiziją, apie 18 val. 50 min., informacinės laidos „Reporteris“ metu. Fiskalinių kasos aparatų kvitų pavyzdžius ir visą aktualią su Kvitų žaidimu susijusią informaciją galite rasti internete, adresu kvituzaidimas.vmi.lt.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 286 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,