Mano Gargždai



Vaikus keliuose saugokime ne tik rugsėjį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Rugsėjį rajone vyko tradicinė eismo saugumo akcija „Apsaugok mane“, kurią kasmet su Klaipėdos rajono savivaldybe rengia draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“. Akcijos metu bendrovė mėnesiui apdraudė visus rajono moksleivius nuo nelaimingų atsitikimų eismo įvykiuose, o Savivaldybė prie mokyklų esančias perėjas pažymėjo ryškiu „Apsaugok mane“ ženklu.

 

Šiemet akcija „Apsaugok mane“ surengta jau 20-tą kartą. Rugsėjo mėnesį 16 rajono bendrojo ugdymo mokyklų pasiekė ir „Lietuvos draudimo“ dovana – 2100 šviesą atspindinčių liemenių pradinių klasių mokiniams. Iš viso jų jau padovanota daugiau nei 35 tūkstančiai, liemenėmis aprengti 34-ių rajonų pradinukai.

„Liemenės, kurios atspindi šviesą, yra viena paprasčiausių, bet itin svarbių priemonių, užtikrinančių pėsčiųjų saugumą keliuose. Jos ypatingai reikalingos rudens ir žiemos sezonu, kai greitai temsta – dėvima liemenė gali apsaugoti nuo skaudžios nelaimės ir mieste, ir užmiestyje. Tikime, kad nuo šiol moksleivių išvykos bus ir ryškesnės, ir saugesnės“, – sako akcijos iniciatoriai.

Klaipėdos rajono savivaldybė taip pat didelį dėmesį skiria vaikų saugumui keliuose. Pamokose vaikai mokomi ne tik, kaip sveikai gyventi, bet ir saugiai judėti lauke, kelyje ar nežinomoje vietoje. Ugdymo planuose numatytos ir valandos „Žmogaus saugos dalykui“, kurių metu su mokiniais diskutuojama apie saugumą keliuose.

Kasmet Gargždų „Minijos“ progimnazijoje Švietimo skyrius organizuoja Lietuvos pradinių klasių mokinių varžybų „Šviesoforas“ rajono turą, kuriame dalyvauja 1–4 klasių mokinių komandos. Šis renginys yra Lietuvos mokinių konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ sudėtinė dalis. Žinias saugaus eismo tema jame šiemet tikrinosi 12 rajono mokyklų komandų.

„Komandos dalyvauja teorinėse, praktinėse ir meninėse rungtyse, turi parodyti, kaip geba elgtis įvairiose situacijose, ar žino kelio ženklus, kaip orientuojasi nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje bei tikru šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje. Taip pat atlieka scenines miniatiūras, vyksta komandų kapitonų varžytuvės. Užduočių atlikimą vertina vairavimo mokytojai bei Policijos komisariato darbuotojai, o stipriausios komandos atstovauja rajonui zonos ture“, – sako Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius.

Taip pat bendradarbiaujama su Lietuvos automobilių kelių direkcija, kuri skiria saugaus eismo ženklų rinkinius ne tik konkurso dalyviams, bet ir kitų bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams. Jos dėka mokyklos aprūpinamos liemenėmis, atšvaitais, kelionės maišeliais.

„Labai svarbu, kad mokiniai turėtų saugias sąlygas atvykti į mokyklą ir grįžti į namus. Savivaldybė kasmet prie švietimo įstaigų esančiuose vietinės reikšmės keliuose atnaujina perėjas. Mokinius į mokyklas, renginius, ekskursijas vežioja 28 mokyklų turimi autobusai. Užtikrinant mokinių pavėžėjimą į mokyklas suorganizuotas ir mokinių pavėžėjimas specialiaisiais autobusų reisais. Paskutiniaisiais metais gautuose mokykliniuose autobusuose įrengti variklio užvedimą blokuojantys alkotesteriai“, – saugumo priemones vardijo A. Petravičius.

Po vasaros atostogų į mokyklas sugrįžę vaikai būna labiau išsiblaškę, kupini vasaros įspūdžių, pamiršę saugaus elgesio gatvėje taisykles, todėl suaugę eismo dalyviai turėtų būti dar atidesni ir juos saugoti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 142 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,