Mano Gargždai



Sunkiaatlečio Povilo Papievio tikslas – olimpinės žaidynės

Įvertinkite šį įrašą
(9 balsai)
P. Papievis ne kartą tapo Lietuvos čempionu. R. Rapalienės nuotr. P. Papievis ne kartą tapo Lietuvos čempionu. R. Rapalienės nuotr.

Gargždiškis Povilas Papievis – kitas publikacijų ciklo apie Klaipėdos rajono jaunuosius Lietuvos rinktinių narius pokalbininkas. Sunkiaatletis vaikinas jau ne kartą yra tapęs Lietuvos čempionu. Jo siekiai tuo nesibaigia. Sportininkas tikisi dalyvauti galiūnų varžybose ar net olimpinėse žaidynėse.

 

Devyniolikametis Povilas Papievis portalui mano-gargzdai.lt pasakojo, kad pradėjęs kilnoti sunkumus, nebegalėjo jų paleisti.

„Vieną dieną su kaimynų užėjome į sporto klubą, pradėjome mankštintis ir pamačiau, kad man ima gerai sektis. Pradėjau tobulėti, augo rezultatai. Dvejus metus treniravausi sporto kube „Viktorija“. Edvardas Šauklys pasiūlė pabandyti „štangą“. Pabandžiau – patiko. Ir čia pasilikau visam laikui“, – prisimena P. Papievis. Jis pridūrė, kad ir ateityje neketina palikti „štangos“.

Tiesa, pradėjus sportuoti, kaip ir ne vienam šios sporto šakos atstovui, teko išgirsti įvairių nuomonių.

„Iš pradžių kai kurie bandė atkalbėti. Bijojo traumų. Seneliai iki pat šiol bando atkalbėti, bet aš sakau, kad treniruosiuosi ir viskas“, – teigė sunkiaatletis.

Didžioji dauguma vaikino draugų – taip pat sportininkai. Tad atkalbinėjimų ar priekaištų iš jų netenka klausytis.

„Daug draugų – irgi sportininkai, tad puikiai sutariame, vienas kitam padedame. Aišku, būna vakarėlių ir panašiai. Bet mes laikomės kitaip. Stengiamės nevartoti alkoholio“, – sakė P. Papievis.

Sportininkas jau turi nemažai pasiekimų, kuriais gali didžiuotis.

„Esu ne kartą tapęs Lietuvos čempionu. Suaugusiųjų čempionate užėmiau antrąją vietą. Taip pat dalyvavau pasaulio čempionate ir užėmiau devintąją vietą“, – vardijo P. Papievis.

Vaikinas tvirtino, kad vien jau dalyvavimas pasaulio čempionate davė daug naudos. Aukšto lygio čempionate jis pamatė kitų šalių sportininkus, galėjo palyginti save su pasaulio čempionu, pamatyti, kokiame lygyje yra.

„Dar yra, kur tobulėti“, – šypsojosi P. Papievis.

Jis svarstė, kad siekti dar geresnių rezultatų sunkiaatlečius skatintų rėmėjų atsiradimas, nes dabar Klaipėdos rajone daugiausiai dėmesio skiriama futbolui, o kitos sporto šakos yra pamirštos. Į pasaulio čempionatą vykstančius sunkiaatlečius šiek tiek parėmė Savivaldybė, tačiau kitų rėmėjų teko ieškoti patiems.

Paklaustas, kokių savybių reikia norint būti geru sportininku, sunkiaatletis pabrėžė, kad pirmiausia reikalinga didelė kantrybė.

„Reikia turėti daug kantrybės, užsibrėžti tikslą ir jo siekti. Būna, kad jaunimas treniruojasi, nemato jokių rezultatų arba sunkiai sekasi ir griebiasi kitų priemonių, pavyzdžiui, steroidų. Rezultato reikia išlaukti. Kyli lėtai, bet užtikrintai. O tie, kurie viską pasiekia greitai, greitai ir nusileidžia žemyn“, – aiškino P. Papievis.

Tačiau sportininkas neslėpė, kad pasitaiko ir nevilties akimirkų, kuomet atrodo, jog viskas įgriso. Bet, kaip teigė vaikinas, jis greitai suima save į rankas, nes žino, kad turi pasiekti savo tikslų. O jie nemenki.

„Norėčiau dalyvauti galiūnų varžybose. Tikiuosi bus patys aukščiausi rezultatai. Gal kada ateityje pavyks ir olimpinėse žaidynėse sudalyvauti“, – šyptelėjo P. Papievis.

Sportininkas turi ir kitų pomėgių. Kaip pats sakė, jis derina du dalykus, be kurių nebegali gyventi, – sportą ir aistrą motociklams. P. Papievis priklauso motociklininkų klubui „Vorai MC“.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 377 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,