Mano Gargždai



Klaipėdos uostas atveria duris visuomenei

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos uostas naktį (Corbis nuotrauka) Klaipėdos uostas naktį (Corbis nuotrauka)

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija tęsia tradiciją ir skelbia atvirų durų dienas. Kartą per mėnesį iš anksto užsiregistravusios grupės bus priimamos uosto direkcijoje, svečiai turės galimybę iš arčiau susipažinti su uosto specifika, įgyvendinamais projektais, užduoti jiems rūpimus klausimus. Pasinaudoti proga žvilgterti į Klaipėdos uosto užkulisius kviečiami visi besidomintys uosto veikla. 

 

„Tokios pažintinės išvykos studentams yra labai naudingos, per jas praktiškai galime prisiliesti prie to, kas žinoma tik iš vadovėlių, gautą informaciją galime pritaikyti mokymo procese. Mūsų studentams, kurių studijos orientuotos į specifinę sritį, uosto direkcija yra kaip atspirties taškas nuo kurio viskas ir prasideda“,- sakė Klaipėdos universiteto Jūrų technikos fakulteto Laivybos katedros docentė Birutė Plačienė.

Klaipėdos universiteto studentai, studijuojantys Jūrų uosto inžineriją - vieni pirmųjų,  šiemet panorusių susipažinti su uostu iš arčiau. Šią savaitę Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje apsilankė apie dvidešimt antrakursių. Prieš kelias savaites Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus priėmė Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentų grupę.

„Esame miesto dalis, aplink uostą, jo veiklą sukasi tūkstančių žmonių gyvenimas,  tačiau retas žino, kas iš tiesų čia vyksta. Siekiame, kad žmonės kuo daugiau žinotų apie uosto specifiką, perspektyvas, įtaką Klaipėdos miestui ir Lietuvai, nes jo reikšmė didžiulė. Uostas sukuria apie 4,5 proc. viso Lietuvos BVP, daugiau negu 800 bendrovių vykdo su Klaipėdos uostu susijusią veiklą, jose dirba apie 23 tūkstančiai darbuotojų. Į Klaipėdos gerbūvį vien uosto direkcija kasmet investuoja apie 8 milijonus litų, o kur dar kitų uosto bendrovių indėlis“, - apie Klaipėdos uosto įtaką pasakojo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Šiais metais bus rengiamos ne tik atvirų durų dienos uosto direkcijoje, bet ir tęsiama tradicija organizuoti pažintines - informacines ekskursijas po uostą laivu „Venus“. Šešerius metus  vasarą vykusios pažintinės ekskursijos sulaukė didelio žmonių susidomėjimo. Iš viso šiose ekskursijose dalyvavo daugiau negu 30 tūkstančių žmonių. 

Registracija į atvirų durų dienas uosto direkcijoje  -  nuo 2014 kovo 12 dienos. Registracija telefonu: +370 46 499 708 arba el. paštu: . Registracija dėl pažintinių ekskursijų laivu dar nevykdoma.

 

"Eltos" pranešimas 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 220 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,