Mano Gargždai



Tradicinėse šachmatų varžybose – 110 dalyvių (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
S. Vaičienės nuotr. S. Vaičienės nuotr.

Lapkričio 24 dieną Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos salėje jau dvidešimt septintą kartą vyko tradicinės šachmatų varžybos, šįkart – „Gargždams – 766“. Į jas atvyko 110 šachmatininkų iš įvairių Lietuvos vietovių.

 

Po trumpos atidarymo ceremonijos, kur dalyvius pasveikino Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Vaclovas Macijauskas bei Sporto centro direktorius Vaidas Liutikas, prasidėjo įnirtingi mūšiai. Turnyre buvo žaidžiami devyni ratai šveicariška sistema, skiriant po 10 minučių bei pridedant 5 papildomas sekundes prie kiekvieno ėjimo kiekvienam žaidėjui visai partijai.

Atkakli kova tarp varžybų dalyvių vyko viso turnyro metu. Nuo pat pirmų turų pradėjo pirmauti aukščiausią turnyro reitingą turintis Martynas Limontas iš Telšių. Atrodė, kad jis ir nugalės. Tačiau paskutiniame ture Martyną pavijo ir taškais susilygino bei pagal koeficientą aplenkė jo sesuo Simona Limontaitė. Jų abiejų sąskaitoje – po 7,5 taško iš 9 galimų.

Taigi, Martynui Limontui nepavyko ketvirtą kartą tapti Gargždų turnyrų nugalėtoju bei perrašyti istorijos, mat iki šiol to padaryti dar niekam nėra pavykę. Po 7 taškus surinko kretingiškiai Dalius Jocys ir Konstantinas Dubinskas. Tokia tvarka jie pasidalijo 3–4 vietas. Dar penki šachmatininkai surinko po 6,5 taško ir išsidalijo 5–10 vietas. Iš Klaipėdos rajono šachmatininkų geriausiai pasirodė Daiva Dieninė, surinkusi 6 taškus ir iškovojusi aukštą 12-tą vietą. Tuoj po jos buvo ir Tomas Alsys.

Moterų grupėje pajėgiausia buvo jau minėtoji Simona Limontaitė. Antra – rajono atstovė Daiva Dieninė, trečia – Olga Beliajeva iš Klaipėdos.

Tarp veteranų (60+) nepralenkiamas buvo Vaidotas Žilinskas iš Šiaulių. Antras šioje kategorijoje buvo Jonas Kubilius iš Raseinių, o trečias – gargždiškis Rimvydas Lukošius.

Tarp moksleivių geriausiai sekėsi Edvinui Kurmiui iš Plungės. Jis tik per vieną vietą bendroje įskaitoje sugebėjo aplenkti Pijų Greičių iš Jurbarko. Trečias moksleivių kategorijoje buvo Daniel Šer iš Šiaulių.

Komandinėje įskaitoje nugalėjo Telšių šachmatų klubo „Žaibas“ komanda – 25,5 taško iš 36 galimų. Antri – Raseinių šachmatų klubo „Raseinietiškas matas“ komanda – 24,5 taško, treti – Jurbarko šachmatų klubas – 23 taškai. Klaipėdos rajono komanda (Andrej Katalov, Arvydas Mickus, Daiva Dieninė ir Arūnas Gincas) surinko 22 taškus ir buvo šeštoje vietoje.

Vienuolikti buvo Gargždų „SC-Mintis“ pirmoji komanda (Rimvydas Lukošius, Vasilijus Čiornas, Valdas Jonelys ir Zigmas Bitinas). Jų sąskaitoje – 20 taškų. Gargždų antroji komanda (Mantas Kerpė, Vytautas Riauka, Robertas Mockus ir Tomas Alsys) su 19,5 taško liko 12-toje vietoje, Gargždų sporto mokyklos pirmoji komanda (Domantas Antužis, Dovydas Spevak, Danielius Antužis ir Domas Andrijauskas) su 16 taškų – septynioliktoje vietoje.

Varžybose tarp 29 komandų buvo ir aštuonios moksleivių. Čia taip pat buvo išaiškinti bei apdovanoti pajėgiausi. Jais tapo Plungės SRC atstovai. Gargždų sporto mokyklos pirmoji komanda buvo antroje vietoje.

Prie varžybų organizavimo ir vedimo prisidėjo BĮ „Sporto centras“, Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla, Gargždų sporto mokykla, šachmatų klubo „Mintis“ nariai, Gargždų sporto mokyklos ugdytinių tėveliai, UAB „Eurobiuras“, UAB „Simetra-LT“. Informaciniai rėmėjai – laikraštis „Banga“ ir internetinis portalas „Mano Gargždai“.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino ir Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 273 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,