Mano Gargždai



Artėjant Kalėdoms – galimybė pasidalinti laiku

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Akcijos iniciatorė R. Bagdonienė (viduryje) kviečia skirti laiko bendravimo stokojantiems. Asmeninio archyvo nuotr. Akcijos iniciatorė R. Bagdonienė (viduryje) kviečia skirti laiko bendravimo stokojantiems. Asmeninio archyvo nuotr.

VšĮ „Revilita“ kolektyvas ir neįgaliųjų dienos užimtumo lankytojai kviečia artėjant didžiosioms metų šventėms prisijungti prie gerumo akcijos ir pasidalinti savo laiku su vienišais senoliais.

 

Antrus metus vyksiančios akcijos iniciatorė, VšĮ „Revilita“ vadovė Rekvita Bagdonienė laukia savanorių, galinčių skirti savo brangaus laiko, lankant vienišus, dėmesio bei bendravimo stokojančius senjorus.

„Pagrindinis mūsų tikslas – bendrystė, tad ypatingai laukiame savanorių, kurių kaip visada trūksta. Prieš šventes, kuomet visi skuba, šurmuliuoja, vieniši žmonės ypatingai jaučia liūdesį, tad siekiame praskaidrinti jų kasdienybę savo dėmesiu, pokalbiu prie kavos puodelio“, – apie šiltą ir jaukią iniciatyvą kalbėjo R. Bagdonienė.

Taip pat akcijos organizatoriai tikisi sulaukti rėmėjų – tiek organizacijų, įmonių, tiek pavienių žmonių, prisidėsiančių kalėdiniais skanėstais, bet ne pinigais. Lauknešėlių laukiama iki gruodžio 12 d.

„Neisime į svečius tuščiomis rankomis, pernai turėjome nemažai dovanų – geradariai atnešė visokių kalėdinių gėrybių senoliams. Šiemet irgi laukiame norinčių prisidėti. Galbūt atsiras galinčių padovanoti ir bilietą į spektaklį, ar net ir nuvykti kartu. Nuėję mes išsiklausinėsime, ką žmonės mėgsta, apie ką svajoja, tuomet ir geradarį gal pavyks rasti“, – kalbėjo iniciatyvos sumanytoja.

Per spalio mėnesį vykusią Žibintų šventę Gargždų miesto bendruomenės iniciatyva surinkti 122 Eur, už šiuos pinigus irgi bus perkamos vaišės – medus, arbata, mandarinai ir kita.

Praėjusiais metais akcijos metu aplankyta 12 senjorų, šiemet planuojama dėmesio skirti panašiam skaičiui – 12–15 gargždiškių, per dieną – 4- 5.

Pasak R. Bagdonienės, stengiamasi pasirinkti žmones, kurie nėrasocialiai remtini, labiau tokius, kurie negauna pagalbos, nes ji nėra reikalinga, bet ir neturi šalia esančių giminaičių, galinčių lankyti ir bendrauti.

„Nevykstame neprasinešę, pasideriname laiką. Svečiuose su savanoriais praleidžiame mažiausiai valandą – pasikalbame, išklausome istorijų. Vieni nelinkę įsileisti, kiti laukia su arbata – visi žmonės skirtingi. Pasitaiko ir šviesuolių, energingų, optimistiškai nusiteikusių senjorų, iš kurių mums patiems yra ko pasimokyti“, – pasakojo pokalbininkė, pridūrusi, kad pati akcijos idėja išsivystė pamažu – išsigrynino pasidalinus mintimi su kolegomis.

Pradžioje informacijos apie vienišus asmenis prašyta socialinių, seniūnijos darbuotojų, dabar jaučiamas didesnis susidomėjimas, patys žmonės pasiūlo.

„Viena moteris senolius lanko ne tik per šventes, savo laiku dalinasi ir paprastomis dienomis. Vasarą mus susirado ir ispanės, savanoriavusios mieste, jos pasisiūlė aplankyti senjorus, bendravo su jais. Dėmesys reikalingas ne tik per šventes, tad smagu, kad atsiranda galinčių prisijungti prie akcijos ir kasdienybėje“, – kalbėjo pašnekovė.

Akciją „Pasidalinkime savo laiku“ šiemet planuojama vykdyti gruodžio viduryje – 16–20 dienomis. Norite prisidėti? Susisiekite su akcijos organizatore telefonu 8 604 11 555.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 125 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,