Mano Gargždai



Dovanų kuponai ir bilietai į renginį – patarimai sėkmingai dovanų idėjai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Dovanų kuponas arba bilietai į renginį – puiki išeitis, kai kalėdinių dovanų pirkimas tampa tikru iššūkiu, baiminamės padovanoti nereikalingą ir tik vietos namuose užimanti daiktą, ar dovanų paieškai paprasčiausiai pritrūksta laiko. Ko svarbu nepamiršti renkantis tokią dovaną? Pagrindinė taisyklė – gerai susipažinkite su paslaugų teikimo sąlygomis.

 

Informacija apie kupono sąlygas privalo būti suteikta aiškiai

Rinkdamiesi dovanų kuponą pirmiausia įvertinkite jo galiojimo terminą, išankstinės rezervacijos terminą (jei jis yra) bei kitas papildomas sąlygas ir gerai pagalvokite, ar dovanos gavėjas turės pakankamai laiko juo pasinaudoti. Nepamirškite įsitikinti, ar dovanų kupone nurodytas konkretaus paslaugų teikėjo ar pardavėjo pavadinimas bei kontaktiniai duomenys, kuriais asmuo galės kreiptis dėl paslaugos suteikimo. Visą informaciją verslininkas privalo aiškiai ir išsamiai pateikti dovanų kupono sąlygose arba interneto tinklalapyje pateikiamose taisyklėse (jei dovanų kuponas įsigyjamas internetu).

 

Dovanų kuponas gali būti negrąžinamas ir nepratęsiamas

Gerai apgalvokite asmens, kuriam ketinate dovanoti dovanų kuponą, pomėgius – ar tikrai šuolis parašiutu arba skrydis sklandytuvu jį pradžiugins? Dažniausiai dovanų kuponai yra nekeičiami ir už juos sumokėti pinigai yra negrąžinami (ši informacija privalo būti nurodyta kupono sąlygose ar taisyklėse). Taip pat nepamirškite, kad pasibaigus kupono galiojimo terminui (jeigu jis buvo aiškiai nurodytas), verslininkas nebeprivalo vykdyti vartotojo reikalavimo, t. y. kupono galiojimo laikas nepratęsiamas ir pinigai už nepanaudotą kuponą negrąžinami, todėl dovanodami kuponą priminkite apie tai savo artimajam ar bičiuliui. Kai kurie verslininkai geranoriškai arba už papildomą mokestį suteikia galimybę kuponą pratęsti, pakeisti arba grąžinti, todėl prieš įsigydami kuponą pasidomėkite dėl tokios galimybės. Verta žinoti, kad jei pardavėjas kupono sąlygose numato galimybę grąžinti kupono pagrindu įsigytas prekes, pardavėjas teisėtai gali taikyti padėties atstatymą į pradinę padėtį, t. y. grąžinus kupono pagrindu įsigytą prekę, pardavėjas gali jums grąžinti ne pinigus, o dovanų kuponą, kuriuo turėtumėte pakartotinai pasinaudoti.

 

Ką verta žinoti perkant bilietus į renginį?

Jeigu bilietų pirkimo vietoje, ant bilieto arba paslaugų teikėjo interneto puslapyje vartotojui aiškiai pateikiama informacija, kad bilietai į renginį yra negrąžinami ir nekeičiami, pakeisti ar grąžinti įsigytų bilietų negalėsite. Taip pat prieš įsigyjant bilietus patariame įvertinti, ar renginio organizatorius yra patikimas: pasidomėkite atsiliepimais apie renginio organizatorių socialiniuose tinkluose ir tam skirtose atsiliepimų svetainėse, patikrinkite, ar renginio organizatorius nėra ankščiau atšaukęs renginių ir negrąžinęs vartotojams iš anksto sumokėtų pinigų, taip pat ar renginio organizatoriaus pavadinimas ir veiklos forma yra aiškiai nurodomi ant bilieto.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 322 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,