Mano Gargždai



Įsibėgėjo LMŽ kovos: rezultatai ir turnyrinė situacija

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

Lapkričio–gruodžio mėnesiais gerokai įsibėgėjo 2019–2020 mokslo metų sezono Lietuvos mokyklų žaidynių kovos. Įveiktas maždaug ketvirtadalis planuotų rajono varžybų, prasidėjo kovos zoninėse-tarpzoninėse varžybose. Malonu, kad rajono mokyklos įsijungė į šią kovą ir konkuruoja ne tik tarpusavyje, bet ir meta iššūkį sportiškiausioms Lietuvos mokykloms.

 

Apie rajonines varžybas nuolat informuodavome portalo „Mano Gargždai“ puslapiuose, iliustruodami nuotraukomis (galima rasti archyvinėje medžiagoje, skiltyje „Sportas“). Dabar informacija apie tai, kaip rajono mokykloms sekėsi kovoti respublikinėse varžybose ir apie turnyrinę padėtį įvykus lapkričio–gruodžio mėnesių kovoms.

Pirmieji respublikinėse varžybose į kovą stojo miesto mokyklų kvadrato žaidimo atstovai. Dar lapkričio 8 dieną Gargždų „Minijos“ progimnazijos pradinių klasių kvadratininkų komanda zoninėse varžybose Palangoje iškovojo antrąją vietą ir iš tolimesnių varžybų iškrito. Panaši lemtis ištiko ir po savaitės „Minijos“ progimnazijos 2007 metų gimimo ir jaunesnes mergaites bei „Kranto“ pagrindinės mokyklos berniukus, kurie zonose buvo treti ir užbaigė savo kovas.

Nepasisekė ir Klaipėdos rajono kvadratininkams, kovojusiems kaimo mokyklų įskaitoje. 2007 m. gimimo ir jaunesnių moksleivių Vėžaičių pagrindinės mokyklos merginos Šilalėje lapkričio 22 d. vykusiose varžybose buvo antros, tos pačios mokyklos berniukai – treti. O Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro mažieji sportininkai (2009 m. gimimo ir jaunesni) ten pat lapkričio 29-tąją zoninėse varžybose buvo ketvirti. Atranka buvo griežta – į tolimesnes varžybas pateko tiktai zonų nugalėtojai.

Lapkričio 29-tąją dieną į kovą zonose stojo miesto mokyklų futbolininkai. Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos futbolininkės rajone vykusiose varžybose lemiamą mūšį pralaimėjo Telšių „Ateities“ progimnazijos moksleivėms ir iš tolimesnių varžybų iškrito. O štai gruodžio 6 dieną „Kranto“ pagrindinės mokyklos vaikinai tiesiog dantimis atsilaikė (laimėjo rezultatu 3:2) lemiamame mūšyje su Tauragės Martyno Mažvydo progimnazijos jaunaisiais futbolininkais ir pateko į tarpzonines varžybas.

Puikiai gruodžio 13-tą dieną tarpzoninėse varžybose pasirodė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos svarsčių kilnotojai. Jie iškovojo antrąją vietą, kas suteikė galimybę kitų metų sausio 10 dieną kovoti finalinėse varžybose. Kadangi komanda jau rajoninėse varžybose atrodė puikiai sukomplektuota, finale tikimasi iš „vaivorykštiečių“ aukštos vietos.

Pasibaigus 2019-tųjų metų kovoms bei įveikus žaidynių ketvirtadalį, tarp miesto mokyklų bei rajono gimnazijų šiuo metu pirmauja Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos moksleiviai, savo taupyklėje turintys 235,5 taško ir sausio mėnesį dar galintys ženkliai papildyti taupyklę tarpzoninėse, o gal net ir finalinėse vaikinų futbolo varžybose.

Antroje vietoje žengia Gargždų „Minijos“ progimnazijos jaunieji sportininkai, surinkę 138,5 taško. Treti – Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos moksleiviai (88 taškai). Jie lenkia ketvirtoje vietoje esančius Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos atstovus (66 taškai) bei penktoje – Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos moksleivius (49 taškai). Tiesa, pastarųjų dviejų sezonų rajoninio lenktyniavimo nugalėtojai – „vaivorykštiečiai“ – tik santykinai kol kas yra lentelės apatinėje dalyje. Jie turi rezerve svarsčių kilnojimo varžybų finalą, tad ženkliai papildys savo taupyklę gal net visu šimtu taškų. Be to, jiems be galo neparankus mokyklų žaidynių startas – vyksta dalis varžybų (kvadratas, futbolas), kur jie pagal moksleivių amžių neturi teisės dalyvauti.

Tarp kaimo vietovių mokyklų kol kas vyksta atkakli kova tarp Vėžaičių, Endriejavo ir Dovilų pagrindinių mokyklų. Kol kas pirmauja Vėžaičių pagrindinės mokyklos moksleiviai – 272,5 taško. Vėžaitiškiams ant kulnų lipa tiek Endriejavo, tiek Dovilų moksleiviai, mat, jie be turimųjų taškų dar dalyvauja keliose respublikinėse (zoninėse-tarpzoninėse) varžybose, kur bus pamaloninti nemaža taškų suma.

Šiuo metu Endriejavo pagrindinės mokyklos sąskaitoje – 170 taškų, plius kovos merginų krepšinio 3 prieš 3 tarpzoninėse varžybose. Tad jie turnyrinėje lentelėje kol kas antri. Trečioje vietoje esantys Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai turi surinkę 129 taškus ir dar dalyvaus futbolo zoninėse varžybose tiek tarp merginų, tiek tarp vaikinų. Po lyderių vietomis dalijasi taip: 4 – Ketvergių pagrindinė mokykla – 106 taškai, 5 – Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla – 55 taškai, 6 – Kretingalės pagrindinė mokykla (30 taškų), ir kitos mokyklos, turinčios po keliolika taškų arba visai jų dar neturinčios. Tiesa, reikia paminėti, kad Kretingalės pagrindinės mokyklos krepšininkai 3 prieš 3 yra iškovoję teisę žaisti tarpzoninėse varžybose, ir neatmetama, kad jie realūs pretendentai net patekti į finalinį etapą. Tad kretingališkiai santykinai gali pakilti turnyrinėje lentelėje iškart per 1–2 vietas.

Pradinių klasių lenktyniavimo įskaitoje per lapkričio–gruodžio mėnesius nebuvo daug įvykių. Kovojo tiktai kvadratininkai, atskirai miesto ir kaimo mokyklų įskaitoje. Čia lyderiais tradiciškai tapo Gargždų „Minijos“ progimnazijos moksleiviai – 83,5 taško. Antroje vietoje – Slengių mokykla-daugiafunkcis centras – 74,5 taško. Trečią–ketvirtą vietas dalijasi Dovilų pagrindinės mokyklos ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos mažieji sportininkai, turintys po 25 taškus. Dar šešios mokyklos turi surinkę po 18–22 taškus.

Informaciją apie mokyklų gaunamus taškus ir turnyrinę padėtį galite rasti Gargždų sporto mokyklos internetiniame puslapyje.

Sausio mėnesį Lietuvos mokyklų žaidynės bus tęsiamos. Rajone vyks kaimo vietovių mokyklų vaikinų ir merginų tinklinio, svarsčių kilnojimo, stalo teniso varžybos, taip pat vyks visoms mokykloms – šachmatų bet kokio amžiaus ir atskirai pradinių klasių varžybos. Bus nemažai ir respublikinių zoninių, tarpzoninių varžybų. Dvejos ir jų vyks rajone – sausio 10 ir 17 dienomis Policijos salėje bus vedamos kaimo vietovių mokyklų zoninės vaikinų ir merginų varžybos. Apie pasiekimus nuolat informuosime.

  

Zigmo Bitino nuotraukose – lapkričio–gruodžio mėnesiais Lietuvos mokyklų žaidynėse geriausiai kovojusios Klaipėdos rajono komandos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 359 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,