Mano Gargždai



Sunkiaatletė Danutė Saudargaitė be sporto nebeįsivaizduoja savo gyvenimo

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Danutei Saudargaitei pavyksta suderinti tiek sportą, tiek mokslus, laiko lieka ir laisvalaikiui. R. Rapalienės nuotr. Danutei Saudargaitei pavyksta suderinti tiek sportą, tiek mokslus, laiko lieka ir laisvalaikiui. R. Rapalienės nuotr.

Penkiolikmetė gargždiškė Danutė Saudargaitė – dar viena Lietuvos rinktinės narė, sunkiaatletė, galinti pasigirti ne vienu džiuginančiu laimėjimu. Mergina jau pusantrų metų entuziastingai kilnoja sunkumus ir nežada sustoti.

 

Iš pradžių D. Saudargaitė lankė lengvąją atletika. Išvykus trenerei, per vasarą treniravosi pas Gargždų sporto mokyklos sunkiosios atletikos trenerį Edvardą Šauklį.

„Labai susibendravome, tad pasirinkau šį sportą“, – prisiminė mergina.

Sunkiąją atletiką ji lanko jau pusantrų metų.

Kaip ir daugelis sunkios atletikos atstovų, D. Saudargaitė sutiko, kad dėl pasirinktos sporto šakos tenka išgirsti įvairių nuomonių.

„Dauguma palaiko. Seniau tėvai nelabai norėjo, kad lankyčiau sunkiąją atletiką, o dabar irgi mane supranta. Anksčiau jie baiminosi, kad susigadinsiu sveikatą, figūrą. Draugės taip pat susitaikė su ta mintimi, kad manęs nepakeis“, – kalbėjo sportininkė.

Nors merginos kasdienybė – mokslai, treniruotės ir namai, tačiau rutina jai pernelyg neįgrista. Ji pailsi pasivaikščiojimų su šunimi metu, fotografuodama.

Sunkiaatletė svarstė, kad, nustojus sportuoti, greičiausiai nebežinotų, ką veikti: „Nežinočiau, ką per dienas daryti“.

Juolab, kad merginai sportinę veiklą pavyksta suderinti su mokslais – jie nenukenčia. Laiko lieka ir draugams.

D. Saudargaitei Lietuvos čempionate yra pavykę iškovoti antrąją vietą, Europos čempionate – aštuntąją. Kitais metais ji ruošiasi dalyvauti Europos čempionate, amžiaus grupėje iki 17 metų.

Pasidomėjus, kokios varžybos yra labiausiai įsiminusios, D. Saudargaitė nesuabejojusi prisiminė praėjusių metų kalėdines varžybas, kuomet jai pavyko pranokti savo lūkesčius ir „išstumti“ gerokai daugiau nei tikėjosi.

„Buvo tokia laimė, kad net ašaros akyse kaupėsi. Labai geras jausmas“, – šypsojosi sunkiaatletė.

Penkiolikmetė sveria 71 kilogramą, tiek pat ji ir „išstumia“, „rauna“ – 57 kilogramus.

Nors sportas D. Saudargaitei teikia didžiulį džiaugsmą, krizių, kuomet prislopsta ūpas, irgi pasitaiko.

„Bet ateini į salę, pasikalbi su treneriu ir grįžta noras sportuoti. Pagalvoji, kad jau daug šiai veiklai atidavei ir reikia toliau siekti savo tikslo“, – teigė D. Saudargaitė.

Paklausta, ar pastebėjo, kad sunkiajai atletikai skiriama mažiau dėmesio, mergina sutiko, kad Lietuvoje garbinamas krepšinis ir futbolas.

„Mūsų sportas tylesnis, ramesnis. Gal todėl taip yra. Būtų gerai, kad kada viskas pasikeistų. Būtų smagu, kad šią sporto šaką visi imtų labiau propaguoti“, – mąstė D. Saudargaitė.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 321 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,