Mano Gargždai



Mobilieji greičio matuokliai Klaipėdoje jau dirba visu pajėgumu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos apskrities Kelių policijos pareigūnai sako, kad nuo šios savaitės nauji, mobilūs ir itin modernūs greičio matuokliai bus naudojami kasdien. Per porą dienų jais jau užfiksuota daugiau kaip 100 greičio viršijimo atvejų, vidutiniškai – maždaug po 14-ka pažeidimų per valandą.

 

Tarp pažeidėjų yra ir itin stipriai greitį viršijusių vairuotojų – miesto gatvėse skriejusių 80 km/h, ar daugiau kaip 100 km/h greičiu, kai leistinas greitis buvo 50 km/h.

Naujieji greičio matuokliai, pasak pareigūnų, daug pranašesni už anksčiau naudotus rankinius, ar stacionarius matuoklius. Prietaisai yra mobilūs, todėl pareigūnai juos gali kilnoti po avaringiausius, ar problematiškiausius ruožus. Apie jų stovėjimo vietas ženklai neįspės, todėl greičio pedalą spustelėti linkę vairuotojai iš anksto nežinos jų buvimo vietos. Lazerinės technologijos automatiškai fiksuoja ir automobilius, ir motociklus, matuokliai patys suformuoja protokolą. Elektroniniu arba paprastu paštu juos gaus visi greitį viršiję vairuotojai.

Klaipėdos Kelių policijos pareigūnai turi keturis mobilius greičio matuoklius. Netrukus intensyviai „dirbti“ jie pradės visuose apskrities keliuose.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 288 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,