Mano Gargždai



Endriejavo moksleivei – tarptautinio konkurso apdovanojimas

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Mokyklos nuotr. Mokyklos nuotr.

Per vaikų tarpušvenčio atostogas į Endriejavo pagrindinę mokyklą vienai labai gabiai mergaitei, septintos klasės mokinei Gintarei Genčiūtei atkeliavo siuntinys iš Japonijos, Tokijo.

 

Atplėšus siuntinį laukė staigmena – apdovanojimas, pirmo prizo diplomas, katalogas, įrėmintas Gintarės darbas bei dovana iš 20-ojo JQA tarptautinio vaikų piešinių konkurso. Gintarei sekasi ne tik piešti ir kurti, bet ir moksle, sporte. Tai ne pirmas tarptautinis Gintarės įvertinimas ir apdovanojimas. Ji turi savitą braižą, ekspresiją, savitą stilių, norą kurti ir dalyvauti.

Šis konkursas buvo surengtas 20 kartą nuo 1999 metų. 2019 metais dalyvavo rekordinis skaičius iš 88 šalių ir regionų, atsiuntusių 13 tūkstančių darbų, iš Lietuvos – 210. Apdovanoti 2 vaikai. Konkurse buvo pasiūlytos dvi temos: „Žemė – mūsų ateitis“ ir „Žemė, kurią myliu“.

Įspūdingai ir meniškai jautrūs vaikai piešė paveikslėlius apie gamtą ir gyvūnus, jų šeimas ir apylinkes. Darbuose atsispindi papročių, kultūrų bei kalbų skirtumai. Vaikų požiūris ir pastangos apsaugoti globalią aplinką piešiniuose nustebino suaugusius.

Žiuri nariai rašo: „Nors vaikų tautybės ir kultūros skiriasi, visi meno kūriniai, atsiųsti mums, reaguojant į šias temas, neša stiprų vilties pranešimą apie visus gyvus dalykus, įskaitant šeimas, gyvūnus ir augalus, laimę. Vaikai mato žemės ateitį ir naujos kartos žvilgsnis yra kupinas vilčių ir svajonių. Mes tikimės, kad daugelis žmonių peržvelgs šiuos piešinius realiame gyvenime ir sulauks vaikų pranešimų bei pasaulinės aplinkos vizijų, kurias jie išreiškė savo darbuose.“

Išleistas katalogas vaikų darbų, kuriame rašoma, kad pateikiami meno kūriniai yra nepaprasti, o autoriai ne tik turi puikius iliustravimo įgūdžius, bet ir pasižymi originalumu, piešiniuose vaizduoja šalies vietos ypatybes bei išreiškia viltis ir žinutes visam pasauliui.

Norime pasveikinti Gintarę ir palinkėti sėkmės atskleidžiant savo visus talentus, mintis, svajones ir pomėgius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 296 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,