Mano Gargždai



Mirė Garbės pilietis Česlovas Tarvydas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Šiandien, eidamas 84-uosius metus, mirė aktyvus Lietuvos ir Klaipėdos rajono savivaldybės politinis bei visuomenės veikėjas Česlovas Tarvydas.

 

Č. Tarvydas gimė 1935 m., sausio 24 d., Klaipėdos rajone, Šermukšnių kaime. Šešiolikametis Č. Tarvydas dirbo sunkų darbą plytinėje iki sugrįžimo 1957-aisiais į gimtąjį kaimą. 1972 m. baigė Rietavo žemės ūkio technikumą.

Nuo 1990 m. Česlovas Tarvydas – Klaipėdos rajono tarybos deputatas, vėliau – Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys nuo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Klaipėdos rajono asociacijos pirmininkas. Jo dėka Klaipėdos rajono tremtinių organizacija yra viena iš veikliausių visoje šalyje, išplėtojusi ir tiriamąją, ir kultūrinę bei edukacinę veiklą.

Talentingas ir brangus kolega paliko žymų pėdsaką visų jį pažinojusių asmenų širdyse ir atmintyje. Ilgametis Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys, vienas iš pagrindinių Priekulės laisvės kovų ir tremties istorijos muziejaus kūrėjų, Nepriklausomybės akto signataro Jurgio Šaulio sūnėnas niekada nenustojęs savo darbais mylėti gimtąjį kraštą bei žmones. Tarsi mokytojas, Č. Tarvydas nenuilsdamas puoselėjo tautos atminimą ir buvo pavyzdys kitiems. Jo šviesus paveikslas – dvasios stiprybės, vidinė energija, užsispyrimas, erudicija – išliks kolegų ir visų jį pažinojusiųjų atmintyje.

Česlovui Tarvydui Gargždų miesto garbės piliečio vardas suteiktas 2009-aisiais – Lietuvos 1000-mečio, Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio Tarybos deklaracijos 60-mečio ir Baltijos kelio 20-mečio metais.

„Česlovą Tarvydą pažinojau ne tik kaip puikų politiką, su kuriuo teko dirbti ne vieną kadenciją Taryboje, bet ir kaip atsidavusį visuomenininką, kuriam mūsų krašto ir šalies istorijos įprasminimas buvo itin svarbus. Būtent jo dėka surastos ir pažymėtos mūsų krašto partizanų kovų ir žūties vietos. Jo dėka Priekulėje įkurtas Laisvės kovų ir tremties istorijos muziejus. Nuoširdžiai užjaučiu šeimą, netekus mylimo žmogaus. Ši netektis skaudi ir visam Klaipėdos rajonui, kurio labui Česlovas Tarvydas nuveikė daug prasmingų darbų“, – užuojautą reiškia Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 368 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,