Mano Gargždai



Klaipėdos rajono institucijos stiprina bendradarbiavimą dėl nepilnamečių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos apskrities VPK nuotr. Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos rajono policijos komisariato iniciatyva kovo 18 d. Klaipėdos rajono savivaldybės Vaiko teisų apsaugos skyriuje buvo vestas pokalbis-diskusija „Nepilnamečių nusikalstamumo prevencija – tarpinstitucinis bendradarbiavimas“.

 

Šiame pokalbyje dalyvavo rajono policijos komisariato laikinai einantis viršininko pareigas R. Vaitkevičius, policijos pareigūnai, dirbantys su nepilnamečiais, rajono švietimo skyriaus vedėjas A. Petravičius, rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja I. Šaulytė, apylinkės prokuratūros prokurorė M. Kiudytė.

R. Vaitkevičius akcentavo, kad šiam pokalbiui-diskusijai gimti įtakos turėjo ir pastarųjų savaičių įvykiai rajone, tarp jų ir skaudūs, kuriuose dalyvavo nepilnamečiai.

Pokalbio dalyviai aktyviai diskutavo nepilnamečių nusikalstamumo prevencijos tema. Buvo pažymėta, kad paauglių agresija kiekvieną dieną vis stiprėja, jaunimas darosi žiauresnis. Vaikai nebežino savo pareigų, o tik teises. Siekiant, kad ateityje būtų išvengta skaudžių įvykių, kuriuose dalyvauja nepilnamečiai, nutarta suaktyvinti bendradarbiavimą tarp rajono teisėsaugos institucijų, mokyklų, Vaiko teisių apsaugos skyriaus ir kitų suinteresuotų institucijų.

Savo ruožtu policija, ypač artėjant šiltajam metų sezonui, suaktyvins prevencinę veiklą nepilnamečių atžvilgiu, dažniau lankysis jaunimo pamėgtose vietose.

Nutarta tokius pasitarimus-diskusijas organizuoti kartą per ketvirtį.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 339 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,