Mano Gargždai



Priekulė – gražių permainų link

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nedideliais žingsniais Klaipėdos rajonas įgauna šiuolaikišką ir modernų veidą. Reikšmingi pokyčiai laukia ir Priekulės. Klaipėdos r. sav. nuotr. Nedideliais žingsniais Klaipėdos rajonas įgauna šiuolaikišką ir modernų veidą. Reikšmingi pokyčiai laukia ir Priekulės. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Jubiliejinius 480-uosius metus Priekulė pasitinka atsinaujinusi – miestą puošiančiame Vingio parke po atliktų darbų atsivėrė kraštovaizdis, taip pat netrukus čia poilsiautojus džiugins nauji suolai, stovai dviračiams. Pokyčių sulauks ir pagrindinė miesto gatvė, atgis viešosios erdvės.

 

Praėjusiais metais, atsižvelgdama į parengtą Priekulės miesto Vingio parko infrastuktūros sutvarkymo projektą, darbus pradėjo vykdyti Priekulės seniūnija.

Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė pasakojo, kad numatyti darbai aptarti su gyventojais ir atsižvelgus į jų pastabas bei pasiūlymus parko teritorija išvalyta nuo menkaverčių krūmų, sutvarkytos prieigos nuo Žalgirio g. iki kultūros paveldo objekto – Geležinkelio tilto, taip pat nupirkti 3 suolai, 10 šiukšliadėžių, 4 stovai dviračiams. Šis inventorius ir laužavietė bus įrengti sulaukus palankių orų.

Poilsiautojai jau gali naudotis ilgesniais takų atstumais pro tankiau medžiais apaugusią teritoriją, aplankyti į valstybės saugomų gamtos objektų sąrašą įtrauktus Šperberių ir Priekulės ąžuolus. Poilsio zonų įrengimui prie Minijos pakrantės iš specialiosios programos skirta 10 tūkst. Eur.

Šiuo metu jau vyksta pirkimų procedūros ir pokyčių sulauks Priekulės atviros viešosios erdvės. Mieste bus sutvarkyta turgavietė, įrengta automobilių aikštelė, viešasis tualetas. Iš viso projekto metu, kurio vertė siekia bemaž 1 milijoną eurų, bus atnaujinta daugiau nei 31 tūkst. kv. m miesto erdvių: bus įrengtas šeimos pramogų skveras palei Minijos upę, takai teritorijoje palei Žalgirio g., poilsio erdvė Naujosios g. ir Amatų g. sankirtoje, taip pat bus sutvarkyta teritorija Turgaus g. prie paminklo „Priekulei 450“.

Be to, pasak Klaipėdos rajono mero pavaduotojos Audronės Balnionienės, po ilgų derybų su Lietuvos automobilių kelių direkcija, pavyko pasiekti susitarimą dėl šaligatvių ir dviračių takų, inžinerinių tinklų sutvarkymo, esančių šalia pagrindinės miesto gatvės.

„Bus sutvarkyta per du kilometrus Klaipėdos gatvės ruožo. 30 procentų lėšų prisidės ir Savivaldybė, o visų darbų skaičiuojamoji vertė viršija 4 milijonus eurų. Smagu, kad nors ir nedideliais žingsneliais, tačiau judame į priekį ir Klaipėdos rajonas įgauna šiuolaikišką ir modernų veidą“, – sako Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 394 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,