Mano Gargždai



Publikos pageidavimas išpildytas: dar viena galimybė išgirsti Klaipėdos kamerinio orkestro provokaciją

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
V. Petriko nuotr. V. Petriko nuotr.

Praėjusių metų lapkritį pirmą kartą Klaipėdos publikai pristatytas projektas „Dėlionė orkestrui VI: muzikos išprovokuoti ir nublokšti“ sulaukė stulbinamos sėkmės: visi bilietai buvo akimirksniu iššluoti.

 

Regis, Koncertų salė rado receptą, ko reikia klausytojams. Praūžusio projekto pasisekimas byloja, kad žmonėms įdomus menas, iš kurio gali ką nors sužinoti, kuris skatina mąstyti, atrasti, intriguoja nenuspėjamais muzikiniais sprendimais.

Dėlionės žavesys, pasak Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovo Mindaugo Bačkaus, yra tai, kad iš mažų, labai skirtingų dalių gimsta kolektyvas. Orkestre tos dalelės yra kiekvienas atlikėjas, kurioms bendraujant ir kuriant kartu gimsta muzika. Iš mažų dalių bus surinkta orkestro dėlionė, kurioje vyraus skirtingi muzikos stiliai, daug spalvų ir netikėtų siurprizų. Kiekvienas orkestro narys turės savo erdvę ir laiką atsiskleisti. O klausytojai – galimybę atsidurti vos už kelių žingsnių nuo kiekvieno atlikėjo ir iš arti pajusti atliekamos muzikos galią.

 

V. Petriko nuotr.

 

Nuo pirmojo šios programos parodymo rudenį nesiliauja klausytojų šturmas, kada gi vėl ji bus rodoma. Koncertų salė išpildė publikos pageidavimą pakartoti projektą ir surengs koncertus tiems, kurie nespėjo išvysti.

„Dėlionė orkestrui VI: muzikos išprovokuoti ir nublokšti“ bus kartojama vasario 1 dieną 18 valandą 30 minučių, o dėl didelio klausytojų susidomėjimo, vasario 1 dieną 16 valandą 30 minučių ir gegužės 9 dieną 18 valandą 30 minučių bus surengti papildomi koncertai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 121 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,