Mano Gargždai



Arvydas Mickus tryliktą kartą tapo rajono šachmatų pirmenybių čempionu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
A. Mickus. Z. Bitino nuotr. A. Mickus. Z. Bitino nuotr.

Baigėsi Klaipėdos rajono šachmatų pirmenybės, vykusios nuo praėjusių metų rugsėjo mėnesio. Dvylika pajėgiausiųjų šachmatininkų pastarąjį mėnesį kovojo dėl nugalėtojo titulo. Kovos buvo labai atkaklios, apie ką byloja net 27 kovingos lygiosios per 66 vykusias partijas.

 

Nugalėtojas paaiškėjo tik paskutiniame ture. Juo tapo 54-erių verslininkas Arvydas Mickus iš Kalotės, surinkęs 8,5 taško iš 11 galimų ir pustaškiu aplenkęs Zigmą Bitiną. Trečioje vietoje – Vasilijus Čiornas (7,5 taško). Vasilijus tik paskutiniame ture išstūmė iš prizininkų trejeto Arūną Gincą, jį įveikdamas tarpusavio kovoje. Arūnas – ketvirtas (6,5 taško). Tiek pat surinkęs Valdas Jonelys turėjo blogesnį turnyrinį koeficientą, tad tenkinosi penktąja vieta.

Šeštuoju tapo Vytautas Riauka (6 taškai). Po geriausiųjų šešetuko vietomis dalijosi tokia tvarka: 7. Mantas Kerpė – 5,5 taško; 8. Algirdas Varnagiris – 5 taškai; 9. Domantas Antužis – 4,5 taško; 10. Tomas Alsys – 4,5 taško; 11. Danielius Antužis – 2 taškai; 12. Žygimantas Staponas – 1,5 taško. Pastarieji trys šachmatininkai kitų metų pirmenybes pradės nuo antros lygos.

Arvydas Mickus rajono šachmatų pirmenybėse dalyvauja nuo 1996 metų. Tai jau tryliktas jo aukso medalis. Pasiekimais šioje srityje Arvydas ženkliai lenkia kitus rajono šachmatininkus, mat jis dar 8 kartus buvo antras ir vienąkart trečias.

Reikia pažymėti, kad daugkartinis rajono čempionas yra ir ilgametis klubo rėmėjas, nuolat remiantis tradicinį respublikinį Gargždų šachmatų turnyrą. Tuo pačiu jis yra ir ilgametis rajono šachmatų rinktinės narys, daugybėje varžybų – jos lyderis.

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 349 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,