Mano Gargždai



Dar vienas privatus darželis rudenį vaikų lauks Katkuose

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Savivaldybės sprendimas iki 200 eurų didinti dotacijas privačius darželius rajone lankančių vaikų tėvams sparčiai plečia tokių darželių tinklą. Duris rugsėjo pirmąją pravers privatus darželis Katkų kaime, Kretingalės seniūnijoje.

 

Vaikų darželis „Saulė ir mėnulis“, jau ugdantis mažuosius Klaipėdoje, Katkuose formuoja tris grupes po 14 vaikų. Dviejuose ikimokyklinio ugdymo grupėse laukiami 2–4 metų amžiaus, priešmokyklinėje grupėje – 5–6 metų amžiaus vaikai.

Darželio direktorė Ramunė Žilienė sako, kad ugdymo įstaiga suteiks vaikams pačias geriausias sąlygas augti laimingiems ir sveikiems, ugdytis harmoningoje aplinkoje.

Darželis išskirtinis tuo, kad jame vaikai bus ugdomi taikant holistinį – visuminį ugdymą ir labai daug laiko, iki 6 valandų per dieną, atsižvelgiant į oro sąlygas, praleis gryname ore lauke.

„Sveikai ugdome fizinį kūną: sveikai maitinamės, geriame daug vandens, sportuojame, daug laiko leidžiame gamtoje. Ugdome vaikų emocinę kompetenciją – padedame pažinti ir suprasti, atrasti būdų ir išmokti tinkamai išreikšti visas savo emocijas. Emocijas padedame suprasti per žaidimus, vaidinimus, tapybą ir kitus menus. Daug dėmesio skiriame vaikų intelekto lavinimui – skaitymo, skaičiavimo, kalbėjimo, mąstymo įgūdžiams. Ir didžiulį dėmesį teikiame socialiniams įgūdžiams – harmoningam bendravimui, draugystei, ugdome moralines vertybes, nes tikime, kad tai yra svarbiausia vaikų raidai“, – sako R. Žilienė.

Tai jau nebe pirma tokia privati iniciatyva rajone, kuri įgyvendinama Savivaldybės kvietimu. Šį rudenį du nauji darželiai duris atvers ir Sendvario seniūnijoje – Slengiuose ir Klemiškės II kaime. Kitąmet šioje seniūnijoje, Sendvaryje, mažųjų lauks ir trečias privatus darželis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 306 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,