Mano Gargždai



Karantino metu keičiasi prekybos tinklų darbo laikas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Šalyje paskelbus karantiną, kai kurie prekybos tinklai sutrumpino darbo laiką.

 

Informuojama, jog keisis „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ ir „Lidl“ darbo laikas. Tuo tarpu prekybos tinklas „Norfa“ dirbs įprastu grafiku.

Pirkėjai įspėjami, kad jau nuo vakar, kovo 16 d., „Maxima“ parduotuvės dirba nuo 9 val. iki 20 val. Anot „Maxima LT“ atstovų, tokia tvarka tęsis iki šiuo metu numatomos karantino pabaigos, kovo 30 d.

„Reaguodami į mūsų šalyje įsigaliojusį karantiną bei prisiimdami atsakomybę už savo darbuotojų ir klientų sveikatą, nuo pirmadienio trumpiname visų savo parduotuvių, įskaitant ir dirbančių visą parą, darbo laiką“, –sakė „Maximos“ operacijų vadovė Irtautė Ščerbavičienė.

Pasak jos, pastarosiomis dienomis susiduriama su itin išaugusia kai kurių prekių paklausa, tačiau jau prieš kelias savaites tinklas pastebimai padidino prekių užsakymų kiekius ir kol kas prekių netrūksta. Klientai „Maximos“ parduotuvėse raginami dezinfekuoti rankas ir naudoti vienkartines pirštines – jas galima rasti prie pirkinių vežimėlių ir krepšelių. Taip pat pirkėjų prašoma, kur įmanoma, naudotis savitarnos kasomis ir taip išvengti kontakto su kasininkais, išlaikyti atstumą su kitais parduotuvių klientais.

Nuo vakar sutrumpėjo ir prekybos tinklo „Lidl“ darbo laikas, parduotuvės dirbs taip pat nuo 9 val. iki 20 val.

„Rimi“, vadovaudamasis šiuo metu prioritetiniais tikslais – užtikrinti darbuotojų saugumą ir gyventojų aprūpinimą būtinais maisto produktais – nuo šiandien, kovo 17 d., darbo dienomis, įskaitant ir savaitgalius, dirbs nuo 9 val. iki 20 val. Po vieną parduotuvę Vilniuje (Šiaurės miestelyje), Kaune (pirkinių centre „Savas") ir Klaipėdoje (prekybos centre „Arena") dirbs budėjimo režimu – nuo 8 val. iki 22 val.

„Ekstremalioje situacijoje, su kuria susiduria visas pasaulis ir tuo pačiu Lietuva, puikiai suprantame, kokia atsakomybė gula ant mūsų, prekybininkų pečių. Pastarosiomis savaitėmis ir ypač paskutinėmis dienomis matome, kaip svarbu būti pasiruošusiems ir kiekvieną dieną, net ir susiduriant su pasaulinio masto problemomis, užtikrinti, kad atvykęs į prekybos centrą pirkėjas ras tai, ko jam šiuo metu labiausiai reikia. Tam, kad galėtume tai padaryti, visų pirma turime pasirūpinti mūsų darbuotojais, jog jie liktų sveiki ir galėtų užtikrinti nenutrūkstamą prekių tiekimą ir pardavimą gyventojams“, – sako „Rimi Lietuva“ generalinis direktorius Giedrius Bandzevičius.

Tuo tarpu prekybos tinklas „Iki“ dirbs nuo 8 val. iki 20 val. Anot prekybos tinklo komunikacijos vadovės Indrės Baltrušaitienės, šiomis dienomis darbuotojai jaučia padidėjusį darbo krūvį dėl gerokai išaugusių pirkėjų srautų.

Prekybos tinklas „Norfa“ darbo laiko nekeičia. Gargžduose parduotuvė darbo dienomis ir savaitgaliais dirbs nuo 7 val. iki 22 val.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 221 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,