Mano Gargždai



Atsakymai dėl mokestinių lengvatų taikymo verslininkus pasieks netrukus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad nuo kovo 16 d. gavo daugiau nei 5 tūkst. įmonių prašymų taikyti mokestines pagalbos priemones: neskaičiuoti delspinigių, nepradėti išieškojimo veiksmų, atidėti mokesčių mokėjimą. VMI šiandien pradėjo siųsti teigiamus sprendimus, kurių šią savaitę Mano VMI sulauks 2,1 tūkst. verslininkų; dar 2,8 tūkst. įmonių – kitą savaitę.

 

„Maždaug kas šeštas gautas prašymas – įmonių, kurios yra įtrauktos į sąrašą ir kurioms pagalbos priemonės taikomos automatiškai, todėl prašymų joms teikti nereikia“, – sako VMI vadovė Edita Janušienė.

Ji atkreipia dėmesį ir į tai, jog, kai įmonė į sąrašą įtraukta nėra, tačiau jai reikalingos mokestinės pagalbos priemonės, užtenka pateikti vieną prašymą – jo nereikia pakartotinai teikti kas mėnesį ar atskirai dėl kiekvieno mokesčio.

Kai mokesčių mokėtojas pateikia prašymą ir dėl VMI, ir dėl Sodros mokestinės paramos priemonių taikymo – atsakymo jis sulauks iš abiejų administratorių atskirai, t.y. ir iš VMI, ir iš Sodros.

Išnagrinėjus per 5 tūkst. įmonių prašymų, apie 70 įmonių, iš kurių daugiau kaip pusė yra didieji mokesčių mokėtojai, dar turės pateikti VMI papildomus dokumentus, pagrindžiančius jų patirtą neigiamą poveikį dėl COVID-19. Vertindama galimas rizikas, VMI turi teisę bei pareigą paprašyti dokumentų, įrodančių, jog mokesčių mokėtojas susidūrė su finansinėmis problemomis. VMI tokio pagrindimo prašo tuomet, kai yra žinoma, jog įmonės veikla dėl COVID-19 nebuvo apribota, o pandemija jos veiklai tiesioginės įtakos neturėjo.

 

Kokią informaciją reikia pateikti?

Kai VMI įmonės paprašo pateikti papildomą informaciją, tai tokia informacija gali būti pateikiama laisva forma. Įmonė turi nurodyti finansines problemas, su kuriomis susidūrė dėl COVID-19. Įmonės finansininkui, nuolat atliekančiam įmonės veiklos situacijos vertinimą, tokios informacijos pateikimas neturėtų sudaryti keblumų, kadangi situaciją su tiekėjais ir pirkėjais, pinigų srautus, įmonės vertina nuolat. Tokią informaciją įmonė turėtų pateikti ir VMI.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 416 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,