Mano Gargždai



Maisto dalijimas nepasiturintiems – ir karantino metu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi „Maisto banko“ nuotr. Asociatyvi „Maisto banko“ nuotr.

Maisto dalijimas nepasiturintiems gyventojams balandžio–gegužės mėnesiais vyks visose savivaldybėse net ir esant ekstremaliai situacijai bei karantinui. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija asmeninėmis apsaugos priemonėmis aprūpins maistą dalijančius nevyriausybinių organizacijų ir savivaldybių darbuotojus. Šiam tikslui jau nupirkta 9 000 respiratorių, 4 000 apsauginių veido skydelių, reikiamas kiekis dezinfekcinio skysčio ir vienkartinių pirštinių.

 

Maisto dalijime dalyvauja daugiau nei 4 000 savanorių ir darbuotojų.

„Šis laikotarpis labai sudėtingas nepasiturintiems ar mažas pajamas gaunantiems gyventojams. Maisto dalijimas yra viena iš paramos formų, tačiau, skirtingai nei piniginės paramos skyrimas, maisto dalijimas negali vykti nuotoliniu būdu, o atsisakyti tokios priemonės šiuo metu būtų žalinga. Dėl šios priežasties padarėme viską, kad įsigytume reikiamą kiekį asmeninės apsaugos priemonių, skirtų nevyriausybinių organizacijų bei savivaldybių darbuotojams, kurie dalyvaus maisto dalijime“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Maisto produktus tiekėjai į savivaldybes pradės vežti balandžio 14 d. Parama balandžio–gegužės mėnesiais bus išdalinta daugiau nei 160 tūkstančių nepasiturinčiųjų. Tai jau antroji parama maisto produktais šiais metais.

Kaip praneša Europos socialinio fondo agentūra, antrojo dalijimo metu nepasiturintieji sulauks 9 maisto produktų: grikių kruopų, greito paruošimo avižų košės su džiovintomis uogomis, rapsų aliejaus, vištienos konservų, konservuotos burokėlių sriubos, keptų konservuotų pupelių pomidorų padaže, avižinių sausainių su šokolado gabaliukais, cukraus ir saldinto sutirštinto pieno.

Atsižvelgdami į susiklosčiusią situaciją šalyje paskelbus karantiną, maisto produktus tiekėjai į visas 60 savivaldybių pristatys iki balandžio 28 d. Maisto produktai bus dalijami daugiau nei 600 punktų. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją.

Atsiimant paramą, gyventojai raginami laikytis saugaus atstumo, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis tinkamos asmens higienos. Maisto produktai bus iš anksto supakuoti ir paruošti paramos gavėjams išsinešti, todėl asmeninių krepšelių atsinešti nereikės. Gyventojams atsiimant maisto produktų krepšelį bus užtikrintas bekontaktis maisto produktų perdavimas – atsiėmus paramą, už juos gavėjų sąraše pasirašys paramą dalijantys darbuotojai.

Maisto produktus ir higienos prekes gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 187,50 eurų per mėnesį, neskaičiuojant vaiko pinigų ir dalies darbo užmokesčio. Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka, parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija 187,50 eurus per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nusistato kiekviena savivaldybė individualiai.

Maisto produktų dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir dvi nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Informaciją apie tikslią maisto produktų dalijimo vietą ir datą konkrečioje savivaldybėje gyventojai gali rasti savivaldybių administracijų ir „Maisto banko“ interneto puslapiuose.

Maisto produktams ir higienos prekėms įsigyti 2019–2020 m. yra skirta 24 mln. eurų iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo lėšų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 485 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,