Mano Gargždai



Dėl ekstremalios padėties poveikio ekonomikai pakeista ir prekybos žaliavine mediena tvarka

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ministerijos nuotr. Ministerijos nuotr.

Vyriausybė, atsižvelgusi į ekstremalios padėties šalyje poveikį ekonomikai ir verslo aplinkai, nutarė pakeisti Prekybos valstybiniuose miškuose pagaminta žaliavine mediena ir miško kirtimo liekanomis tvarką ir ją papildyti.

 

Pasak aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos, padaryti pakeitimai šiuo sudėtingu laikotarpiu padės palengvinti su medienos perdirbimu susijusių įmonių veiklą ir užtikrinti valstybės įmonės Valstybinių miškų urėdijos veiklos stabilumą.

Vyriausybės nutarimu nustatyta, kad karantino laikotarpiu ir šešis mėnesius po jo galima atsiskaitymo už pateiktą medieną terminą pratęsti 30 kalendorinių dienų ilgiau nei iki šiol. Tai padaryti galės tie pirkėjai, kurie įgyvendina ar per pastaruosius trejus kalendorinius metus įgyvendino regioninės svarbos projektą arba sandorio įvykdymą užtikrina turto įkeitimu, banko garantija, draudimu, prekinio kredito draudimu ar kitokia pardavėjui priimtina užtikrinimo priemone. Šia papildoma nuostata siekiama prisidėti įgyvendinant regioninę politiką, palaikant verslą ir išsaugant darbo vietas regionuose.

Kaip pažymėjo ministras, šis Vyriausybės sprendimas yra kompromisas tarp medienos pirkėjų ir pardavėjų pasiūlymų suprantant, kad neišvengiamai visiems rinkos dalyviams teks prisiimti savo naštos dalį dėl susiklosčiusios situacijos.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 358 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,