Mano Gargždai



Įsigalioja draudimas žvejoti karšius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo šio pirmadienio, balandžio 20 d., įsigalioja draudimas Nemuno deltos regioninio parko teritorijoje esančiuose vandens telkiniuose žvejoti karšius (išskyrus karšių žvejybą polderiuose).

 

Kaip ir kiekvienais metais, aplinkosaugininkai draudžiamoje žvejoti teritorijoje vykdys sustiprintą kontrolę. Ypatingas dėmesys bus kreipiamas į tuos upių ruožuos, kuriuose yra pagrindinės šių žuvų nerštavietės. Didžioji reidų dalis bus vykdoma savaitgaliais, po darbo valandų ir tamsiu paros metu, nes tuo metu žvejoja daugiausia žvejų mėgėjų.

Visus karšių žvejybos draudimo laikotarpiu sugautus karšius privaloma nedelsiant paleisti į tą patį vandens telkinį. To nepadariusiems gresia baudos nuo 115 iki 190 eurų kartu su žvejybos įrankių konfiskavimu. Taip pat tokiu atveju bus skaičiuojama gamtai padaryta žala – už kiekvieną neteisėtai sugautą karšį teks sumokėti 60 eurų.

Be to, aplinkosaugininkai primena, jog prieš pradedant žvejybą ir žvejybos metu visi žvejai privalo surinkti komunalines atliekas esančias 5 metrų spinduliu aplink žvejybos vietą, o baigę žvejoti jas išvežti į komunalinių atliekų surinkimo konteinerius.

Taip pat nuo balandžio 20 d. įsigalios draudimas žvejoti 400 m zonoje aplink Dabintos pusiasalį Kauno mariose. Tačiau nuo balandžio 21 d. jau bus galima žvejoti lydekas ir masalui naudoti žuvelę.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 264 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,