Mano Gargždai



Naujoji tvarka leis paprasčiau pasikeisti vardą ar pavardę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Vardus ar pavardes norintys pasikeisti asmenys tai galės padaryti greičiau ir paprasčiau. Visos šios procedūros būtų atliekamos miestų ir rajonų civilinės metrikacijos įstaigose, ir dėl atskirų atvejų nebereikės kreiptis į Teisingumo ministeriją.

 

Šiandien Vyriausybė pritarė ministerijos parengtam Civilinės būklės aktų registravimo įstatymo pataisų projektui, nustatančiam naują tvarką.

„Teisingumo ministerijos specialistai konsultavo ir toliau konsultuos civilinės metrikacijos įstaigų darbuotojus, kai iškyla problemų dėl vardų ar pavardžių keitimo. Atsakydami perteklinių leidimų išdavimo, šią procedūrą sutrumpinsime beveik dviem mėnesiais“,– sako teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Šiuo metu Teisingumo ministerijos leidimas reikalingas, pavyzdžiui, kai asmuo nori pakeisti pavardę į savo protėvių pavardę, kai asmuo vardą ar pavardę pasikeitė užsienio valstybėje arba keičiama nepilnamečio vaiko, vyresnio nei 3 mėnesiai, vardas ar pavardė.

Dabar miestų ir rajonų civilinės metrikacijos įstaigose galima pasikeisti pavardę į tėvų, sutuoktinio pavardę, jei norima susigrąžinti anksčiau turėtą pavardę ir kt. Ši procedūra savivaldybėse užtrunka iki kelių dienų, o didmiesčiuose – iki vieno mėnesio.

Pernai Lietuvoje žmonių vardai ar pavardės buvo keisti 5517 kartų, o 868 atvejais buvo privalomas Teisingumo ministerijos sutikimas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 276 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,