Mano Gargždai



Ligonių kasos kreipėsi dėl gydymo įstaigos licencijos Klaipėdoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Reaguodamos į susiklosčiusią padėtį dėl situacijos uostamiestyje bei gindamos viešąjį interesą, ligonių kasos operatyviai kreipėsi į Valstybinę akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybą (Akreditavimo tarnybą). Prašoma išaiškinti, kokia yra VšĮ Paliatyviosios pagalbos ir šeimos sveikatos centro, su kuriuo sudaryta sutartis dėl paslaugų kompensavimo iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF), dabartinė licencijos būklė.

 

Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) atkreipia dėmesį, kad Klaipėdos teritorinė ligonių kasa (TLK), kaip ir kitos TLK, sutarties dėl pacientų gydymo iš PSDF su UAB „Klaipėdos hospisas“ neturi. Tai reiškia, kad jokie pinigai iš PSDF šiai įstaigai neskiriami.

Tačiau Klaipėdos TLK yra sudariusi sutartį dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo su VšĮ Paliatyviosios pagalbos ir šeimos sveikatos centru (pagal asmens sveikatos priežiūros licenciją Nr. 3405). Abi įstaigos veiklą vykdo tuo pačiu adresu – Jūros g. 11-2, Klaipėdos mieste.

„Kilus abejonių dėl įstaigos veiklos, nedelsdami kreipėmės į Akreditavimo tarnybą situacijai pasiaiškinti. Gavę atsakymus iš Akreditavimo tarnybos dėl licencijos – galioja, sustabdyta ar panaikinama, – spręsime, ar įstaiga gali toliau turėti sutartį su TLK ir vykdyti numatytus įsipareigojimus“, – sako VLK direktorius Gintaras Kacevičius.

Pasak jo, šių metų pradžioje gydymo įstaiga oficialiu raštu sausio mėnesį informavo Klaipėdos TLK, kad savo įstaigoje turi 40 slaugos ir 12 paliatyviosios slaugos lovų.

VLK primena, kad teisinis pagrindas ir esminė nuostata ligonių kasai sudaryti sutartį su gydymo įstaiga dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų (tarp jų ir slaugos) teikimo yra galiojanti gydymo įstaigos asmens sveikatos priežiūros licencija. Tokia yra išduodama Akreditavimo tarnybos (įvertinus kitus aspektus, tarp jų ir Higienos pasą – daugiau apie procedūras https://www.vaspvt.gov.lt/node/169).

VLK atkreipia dėmesį, kad vadovaujantis teisės aktais gydymo įstaigoms už suteiktas slaugos paslaugas apmokama ne pagal lovų, o suteiktų paslaugų skaičių per ataskaitinį mėnesį. Tai apmokama sveikatos apsaugos ministro nustatytomis bazinėmis kainomis ir tvarka.

Kaip ir minėta, Klaipėdos TLK turi sutartį tik su VšĮ Paliatyviosios pagalbos ir šeimos sveikatos centru. Pernai šiai įstaigai už suteiktas stacionarines slaugos paslaugas apdraustiesiems sumokėta 380 090 eurų. Šiemet pasirašyta sutartis, kurioje suplanuota stacionarinės slaugos paslaugų apmokėjimo apdraustiesiems už 664 050 eurų metinė suma.

VLK primena, kad stabdyti arba naikinti sveikatos paslaugas teikiančios įstaigos sutartį su ligonių kasa galima tuomet, kai ji nebetenka licencijos, nevykdo sutartyje su TLK numatytų sąlygų. Turint duomenų, kad sutartis yra pažeidžiama, TLK gali sustabdyti konkretų apmokėjimą už paslaugas (daugiau apie sutarčių sudarymą – http://www.vlk.lt/veikla/veiklos-sritys/sutarciu-sudarymas).

Kaip žinoma, šiuo metu Klaipėdoje susidariusią minėtą situaciją aiškinasi teisėsaugos institucijos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 279 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,