Mano Gargždai



Atnaujintos rekomendacijos dėl politinės reklamos skleidimo politinės kampanijos laikotarpiu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), ruošdamasi 2020 m. spalio 11 d. Lietuvos Respublikos Seimo rinkimams, peržiūrėjo ir atnaujino politinei reklamai ir kitai apie rinkimus viešai skleidžiamai informacijai taikomus reikalavimus.

 

VRK patikslino rekomendacijas dėl politinės reklamos skleidimo politinės kampanijos laikotarpiu. Kandidatams, politikams, pretendentams į kandidatus, kitiems politinės kampanijos dalyviams socialinių tinklų asmeninių paskyrų profiliuose prie biografinės skilties rekomenduojama nurodyti, kad asmuo yra politinės partijos, visuomeninio rinkimų komiteto iškeltas ar išsikėlęs kandidatas.

Rekomendacijose pirmąjį kartą aptarta vadinamųjų socialinių tinklų nuomonės formuotojų („influencerių“) veikla. Jie socialinių tinklų paskyrose, prie kiekvieno konkretaus neatlygintinai skleidžiamo įrašo, kuriuo propaguojamas kandidatas, pretendentas į kandidatus, politinė partija ar kitas politinės kampanijos dalyvis, taip pat jų idėjos, tikslai ar programa, turi pažymėti, kad tuo konkrečiu įrašu yra skleidžiama neatlygintina politinė reklama.

Taip pat buvo priminta, kad rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiu interneto svetainėse ir naujienų portaluose yra draudžiama skelbti atlygintiną politinę reklamą bei papildyta rekomendacijomis rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiui.

Be to, šiuo laikotarpiu politinės kampanijos dalyviams rekomenduota neskelbti jokių naujų agitacinio turinio įrašų, įskaitant kvietimą į rinkimus ar raginimą nedalyvauti rinkimuose. Jie neturėtų keisti asmeninės paskyros nuotraukos ir viršelio į paskyrą su agitaciniais elementais, neturėtų atlikti jokių veiksmų (pavyzdžiui, aktyviai komentuoti prie kitų įrašų), kurie naujai keltų susidomėjimą kandidatu ar politine partija. Jie taip pat turėtų atsisakyti informacijos apie rinkimų dienos renginius, kuriais išreiškiamas palaikymas ar žadama konkrečiu būdu balsuoti, sklaidos. Nors politinės kampanijos dalyviai neprivalo pašalinti iki rinkimų agitacijos draudimo pradžios paskelbtų įrašų, tačiau jie neturėtų dirbtinai kelti susidomėjimo jais (pavyzdžiui, komentuoti ankstesnių įrašų, naujai dalintis jais, ir pan.).

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 262 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,