Mano Gargždai



„GP-Taškas“ pasirodymą Klaipėdos Švyturio krepšinio mėgėjų lygoje baigė ketvirtfinalyje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Mato Bieliausko nuotrauka. Mato Bieliausko nuotrauka.

TopSport Didžiosios Taurės atkrintamųjų varžybų etape antrą kartą susitiko „Gargždų Pramogos“ ir „Amber“ ekipos. Pergalę rezultatu 60:80 (15-24, 10-22, 19-16, 16-18) šventė svečiai iš Klaipėdos.

 

Dvikovoje iki dviejų pergalių Osvaldo Kurausko komanda savo sąskaitoje jau turėjo vieną tašką (79:66 2014-03-20). „Gargždų Pramogoms“ išlyginti rezultato nepavyko ir Renato Jonelio žaidėjai iškrito iš tolimesnio etapo.

Rungtynės prasidėjo greitu ir agresyviu žaidimu. Aikštelės šeimininkai – „Gargždų Pramogos“ – norėjo atsirevanšuoti varžovams už patirtą pralaimėjimą pirmose varžybose ir išlyginti dvikovos rezultatą. Tačiau „Amber“ ekipa buvo pasiruošusi atremti varžovų spaudimą ir, baigiantis kėlinukui, po taiklaus Lauryno Bieliausko tolimo metimo, jau turėjo dviženklį pranašumą 10:22.

Antrasis ketvirtis prasidėjo svečių spurtu. „Amber“ pelnė 12 taškų be atsako ir padidino atotrūkį dvigubai 17:37. Komandos žaidė grubų kontaktinį krepšinį, kuris geriau sekėsi svečiams, jiems pavyko laikyti iniciatyvą savo rankose ir taikliau atakuoti.

Prasidėjus trečiam kėlinukui „Amber“ pirmavo per pusę 25:50. Tačiau šeimininkai nebuvo linkę atiduoti pergalės ir taikliu Dano Galvanausko dvitaškiu pradėjo spurtą, per kurį pelnė 14 taškų ir sumažino atsilikimą iki 11 (39:50). Bet jiems buvo sunku stabdyti Darių Kurmį ir Segejų Pavliukovą, kurie puikiai žaidė po krepšiu. Baigiantis kėlinukui „Amber“ vėl atstatė turėtą pranašumą 41:61.

Ketvirtame kėlinyje „Gargždų Pramogos“ pakilo į lemiamą mūšį, tačiau skirtumas buvo pernelyg didelis, kad šeimininkai galėtų jį panaikinti ir išplėšti taip reikiamą pergalę. Osvaldo Kurausko ekipa atsilaikė prieš varžovų spaudimą ir, iškovoję antrą pergalę, žengia į kitą etapą.

 

Rezultatyviausi žaidėjai

„Gargždų Pramogos“: Danas Galvanauskas 13 tšk. (10 atk.kam.); Andrius Dagelis 11 tšk.; Mantas Kiudelis 9 tšk. (11 atk. kam.) Giedrius Ratkus 8 tšk.

„Amber“: Sergejus Pavliukovas 19 tšk. (5 atk.kam.); Darius Kurmis 15 tšk. (7 atk.kam.); po 13 taškų pridėjo Osvaldas Kurauskas (12 rez.perd.) ir Laurynas Bieliauskas (6 atk.kam. 8 rez.perd.); Matas Andriuškevičius 11 tšk.

 

„Gargždų Pramogos“ vadovas Matas Bieliauskas:

„Jau antri metai iš eilės situacija susiklosto taip, kad atkrintamųjų etape susitinkame su komanda, kuri yra reali pretendentė į nugalėtojus (praėjusį sezoną – „Gintaro baldai“). Be abejonės, varžovai šiandien geriau pataikė, o mes prametėme daug metimų iš patogių pozicijų. Mūsų žaidėjai nesusitvarkė su jauduliu, todėl per pirmuosius du kėlinukus leidome „Amber“ įgyti didelį pranašumą, kurį paskui buvo sunku panaikinti. Tačiau progresas yra – praėjusiais metais likome aštunti, na, o šiemet – šešti. Sėkmės varžovams tęsiant tolimesnes kovas.“

 

Mato Bieliausko nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 276 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,