Mano Gargždai



VMVT: viešojo maitinimo įmonių darbuotojų sveikata rūpinamasi vis dar nepakankamai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) toliau vykdomų tikslinių patikrų rezultatai rodo, kad šalies viešojo maitinimo įstaigose karantino metu dažniausiai pasitaiko pažeidimų, susijusių su darbuotojų sveikata.

 

Per paskutines dvi balandžio dienas VMVT inspektoriai patikrino 112 viešojo maitinimo subjektų, kuriuose buvo vertinama, kaip laikomasi Operacijų vadovo nustatytų COVID-19 infekcijos valdymo sąlygų ir rekomendacijų.

Deja, bet 36 proc. jų buvo nustatyta pažeidimų. Daugiausia pažeidimų per neplaninius patikrinimus užfiksuota Kauno ir Panevėžio regionuose. Utenos ir Marijampolės regionuose tikrintose viešojo maitinimo įmonėse pažeidimų nenustatyta, jose karantino sąlygų laikomasi labai atsakingai.

Daugelyje tikrintų viešojo maitinimo įstaigų atsakingi asmenys nepakankamai dėmesio skiria darbuotojų sveikatos būklės vertinimui prieš darbo pradžią, kaip nustatyta sveikatos apsaugos ministro sprendime.

Be to, prie įėjimų į kai kurias viešojo maitinimo įstaigas dar vis nėra informacijos, atkreipiančios lankytojų dėmesį į asmens higienos laikymosi būtinybę, nėra skelbimų su įspėjimais apie tai, kad rizikos grupių asmenims jose nerekomenduojama lankytis. Taip pat nustatyta atvejų, kai kavinių staliukai statomi per arti pėsčiųjų takų, gyvenamųjų namų langų bei neišlaikomi atstumai tarp kavinių lankytojų.

Kavinių personalas atsakingai stebi, kad kavinių laikytojai dėvėtų apsaugines kaukes arba kitas apsaugines veido priemones, tačiau visgi inspektoriai užfiksavo keletą pažeidimų. Keliose viešojo maitinimo įmonėse buvo nepakankamai valomas ir dezinfekuojamas lankytojų aptarnavimui skirtas inventorius ir dažnai liečiami paviršiai.

Ilgąjį savaitgalį VMVT inspektoriai tęs viešąjį maitinimą vykdančių įmonių patikras, tad verslininkų ir lauko kavinių, barų ir restoranų klientų prašoma būti atsakingais ir laikytis asmens higienos ir maisto saugos reikalavimų, kad šią Motinos dieną galėtume sutikti rimstant koronaviruso grėsmėms.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 300 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,