Mano Gargždai



A. Veryga: kol kas nėra planų atšaukti karantiną

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga prasitarė, kad šalyje dar nežadama visiškai atšaukti karantino.

 

„Vyriausybė trečiadienį svarstys tolimesnius karantino terminus. Kol sprendimai nėra priimti, neturiu, ką komentuoti, bet kaip esu minėjęs anksčiau, paties žodžio „karantinas“ nereikėtų bijoti – mes ir dabar gyvename karantino sąlygomis, bet vis daugiau viešo gyvenimo ir laisvalaikio erdvių tampa prieinamomis“, – kalbėjo ministras, priminęs, kad karantinas reikalingas tam, kad Vyriausybė galėtų valdyti infekcijos plitimą.

Pasak jo, atšaukus karantiną, infekcijos valdymui skirtais įrankiais ir priemonėmis nebebus galima naudotis.

Dėl konkrečių terminų Vyriausybė turėtų apsispręsti trečiadienį vyksiančiame posėdyje, numatomas pratęsimui siūlyti terminas – dvi savaitės.

Ministras negalėjo konkrečiai atsakyti, kiek ilgai dar reikės viešumoje dėvėti apsaugos priemones – kaukes: „Viskas priklausys nuo to, kaip mes elgsimės. Dėl šio reikalavimo sprendimą turi priimti taip pat Vyriausybė.“

Trečiadienio posėdyje Vyriausybė apžvelgs ir galimas karantino švelninimo priemones, tarp jų – keliavimą iš šalies.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 245 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,