Mano Gargždai



Valstybė finansuos mokslui imlių įmonių kūrimą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
ŠMSM nuotr. ŠMSM nuotr.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kviečia kurti mokslui imlias atžalines (pumpurines) įmones, kurių veikla pagrįsta mokslinių tyrimų ir eksperimentine (MTEP) veikla bei glaudžiu bendradarbiavimu su universitetais. Bus finansuojami naujai įkurtų įmonių ir mokslo įstaigų mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektai.

 

„Skatiname mokslo ir verslo bendradarbiavimą kuriant naujas mokslui imlias įmones ir bendrus projektus. Toks bendradarbiavimas labai svarbus tiek sprendžiant visuomenei naujus iššūkius, tiek kuriant inovatyviomis paslaugomis ir produktais grįstą ekonomiką“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Konkurse kviečiami dalyvauti mokslininkai, tyrėjai, mokslo vadybininkai ir studentai, kuriantys ar jau turintys veikiančią atžalinę įmonę. Jie raginami įdarbintų mokslo žinių pagrindu plėtoti inovatyvius produktus iki bandomosios gamybos. Didelis dėmesys bus skiriamas verslo plano parengimui ir produkto komerciniam potencialui įvertinti.

Pagal paskelbtą Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) rezultatų komercinimo konkursą didžiausia vienam projektui skiriama lėšų suma siekia iki 100 tūkst. eurų. Iš viso šiam tikslui numatyta 2,7 mln. eurų ES investicijų.

Remiamos veiklos – mokslo ir studijų institucijoje sukurto prototipo išvystymas, jo išbandymas, demonstravimas, bandomosios partijos gamyba ir sukurto naujo produkto įvertinimas.

Projektai turėtų būti rengiami atsižvelgiant į 7 Sumanios specializacijos prioritetus: Energetika ir tvari aplinka; Sveikatos technologijos ir biotechnologijos; Agroinovacijos ir maisto technologijos; Nauji gamybos procesai, medžiagos ir technologijos; Išmanusis, netaršus, susietas transportas; Informacinės ir ryšių technologijos; Įtrauki ir kūrybinga visuomenė.

Planuojami 2 šio konkurso etapai. Paraiškos pirmajam etapui teikiamos iki 2020 m. liepos 7 d., atrinkti konkurso dalyviai į antrąjį etapą bus pakviesti teikti paraiškas iki 2020 m. rugsėjo 21 d.

Daugiau informacijos apie priemonės kvietimą galima rasti ES investicijų svetainėje: https://bit.ly/2WAyHjf

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 678 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,