Mano Gargždai



Ketvirtadienį įvairių religijų tikintieji vienysis maldoje už visą žmoniją

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Popiežiaus Pranciškaus kvietimu ketvirtadienį, gegužės 14 d., įvairių religijų tikintieji vienysis maldoje už visą žmoniją, palydėdami ją pasninku ir gerais darbais. Pandemijos ištiktas pasaulis paliudijo, jog žmonija – viena šeima, todėl Lietuvos vyskupai į šią pasaulinę iniciatyvą kviečia įsijungti ir visus šalies žmones.

 

„Maldoje kreipdamiesi į Nekaltąją Marijos Širdį prašykime Dievą pasaulio taikos, pandemijos pabaigos, atgailos dvasios ir mūsų atsivertimo“, – Maldos už žmoniją dienos išvakarėse bendrai maldai kvietė popiežius Pranciškus.

Pasaulinę maldos už žmoniją iniciatyvą pasiūlė Vyriausiasis komitetas žmogiškajai brolybei įgyvendinti, kurį sudaro įvairių religijų ir religinių institucijų atsakingieji. Komitetas buvo įkurtas pernai vasario 4-ąją popiežiui Pranciškui ir vienam pagrindinių islamo religinių lyderių – didžiajam imamui Ahmadui Al-Tayyebui Abu Dabyje pasirašius „Dokumentą apie žmogiškąją brolybę dėl pasaulinės taikos ir taikaus sambūvio“.

„Tikėjimas skatina tikintįjį įžvelgti kitame brolį, kurį dera palaikyti ir mylėti. Per tikėjimą į Dievą, kuris sukūrė visatą, kūrinius ir visus žmones (jie yra lygūs dėl Jo gailestingumo), tikintieji yra pašaukti išreikšti šią žmogiškąją brolybę saugodami kūriniją ir visą visatą, taip pat palaikydami visus žmones, ypač vargingiausius ir tuos, kurie labiausiai stokoja“, – rašoma dokumento apie žmogiškąją brolybę preambulėje.

Visų religijų vadovai ir žmonės visame pasaulyje gegužės 14 d. kviečiami kreiptis į Dievą vienu balsu, kad Jis apsaugotų žmoniją, padėtų jai įveikti pandemiją, sugrąžintų saugumą, stabilumą, sveikatą ir gerovę, padarytų mūsų pasaulį po epidemijos pabaigos žmogiškesnį ir broliškesnį.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 425 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,