Mano Gargždai



R. Tamašunienė: savaitgalį žmonės aktyviai keliavo po Baltijos šalis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VRM nuotr. VRM nuotr.

Nuo gegužės 15 d. Baltijos šalių piliečiams ir teisėtai šiose šalyse gyvenantiems asmenims sušvelnėjo kelionių ribojimai, tad keliaujančių asmenų per Baltijos valstybių sienas srautas pastebimai išaugo.

 

Valstybės sienos apsaugos tarnybos duomenimis penktadienį ir šeštadienį iš Lietuvos į Latviją išvyko: penktadienį – 3 459 asmenys, šeštadienį – 9 724 asmenys.

Iki sušvelninimų skaičiuojama, kad vidutiniškai per parą išvykdavo apie 506 asmenų. Atitinkamai į Lietuvą iš Latvijos atvyko: penktadienį – 611 asmenų, šeštadienį – 5 284 asmenys, iki palengvinto režimo pradžios vidutiniškai atvykdavo 415 asmenys.

„Matome, kad žmonės aktyviai pasinaudojo galimybe išvykti į kaimynines šalis, atvykstančiųjų ir išvykstančiųjų srautai padidėjo iki 20 kartų“, – teigia vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė

Nuo pirmadienio pasienyje su Latvija veiks 4 pasienio kontrolės punktai.

„Kaip ir tikėjomės, savaitgalį srautai pasienyje išaugo, derinome veiksmus su mūsų kaimynais, o nuo pirmadienio pradeda veikti ir dar vienas pasienio kontrolės punktas“, – teigia Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.

Nuo penktadienio Lietuvos piliečiai grįžti iš užsienio ar užsieniečiai atvykti į Lietuvą galėjo per dar du punktus pasienyje su Latvija, t. y. Būtingės–Rucavos ir Smėlynės–Medumi. Šiuo metu per juos galima išvykti į Latviją, tačiau grįžti galima tik per Saločių–Grenctalės punktą.

Nuo gegužės 18 d. atvykti ir išvykti galima ir per Kalvių–Meteinės pasienio kontrolės punktą. Bendrai nuo gegužės 4 dienos Lietuvos piliečiai gali išvykti per visus atidarytus pasienio punktus, jų iš viso yra 11.

Nuo gegužės 11 d. leidžiamas Lenkijos piliečių atvykimas į Lietuvą verslo, darbo ir mokslo tikslais, Lietuvos piliečiai taip pat gali vykti į Lenkiją, abejų valstybių piliečiams nebus taikoma 14 dienų saviizoliacija.

Keliaujant po Baltijos šalis šių šalių piliečiams taip pat nereikia laikytis izoliacijos.

Nuo karantino paskelbimo pradžios į Lietuvą neįleisti 1 605 asmenys, neišleisti 468 asmenys. Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai tai pat tikrina ar žmonės laikosi karantino reikalavimų pasienio ruože, per du mėnesius išrašyta 110 protokolų, absoliuti dauguma dėl karantino sąlygų pažeidimo.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 414 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,