Mano Gargždai



Žemaitijos istorija ir legendos rašytojo Laimono Inio kūryboje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
J. Lankučio viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su žurnalistu, rašytoju, bibliotekininku Laimonu Iniu. J. Lankučio viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su žurnalistu, rašytoju, bibliotekininku Laimonu Iniu.

Kovo 27 d. Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su žurnalistu, rašytoju, bibliotekininku Laimonu Iniu bei poete, Lietuvos universitetų moterų asociacijos prezidente, XXVII Knygos mėgėjų draugijos pirmininke Dalia Poškiene.

 

Susitikime skambėjo literatūriniai pokalbiai apie Žemaitijos istoriją, legendas rašytojo Laimono Inio kūryboje, poetą K. Donelaitį, poeto gyvenimą, kūrybos paieškas ir atradimus.

Renginio svečias Laimonas Inis – poetas, vertėjas ir prozininkas, vienas produktyviausių bei populiariausių Lietuvos rašytojų. Jo knygos mielai skaitomos visose šalies viešosiose bibliotekose. Laimono Inio kūryba versta į įvairias užsienio šalių kalbas: rusų, baltarusių, estų, kirgizų, latvių, vokiečių, esperanto. Prozininkas yra išbandęs begalę literatūros žanrų. Knygose, žurnaluose, laikraščiuose jis yra paskelbęs maždaug 3 000 įvairaus turinio publikacijų: apybraižų, eseistikos darbų, recenzijų, reportažų, eilėraščių, feljetonų, humoreskų, korespondencijų. Rašytojas yra išleidęs daug pasakų, vaizdelių, albumų, apsakymų, dokumentinių, biografinių apysakų, novelių, romanų, sakmių, padavimų knygų.

Kartu su rašytoju atvykusi Kauno miesto Vinco Kudirkos bibliotekos vyriausioji specialistė, XXVII Knygos mėgėjų draugijos pirmininkė Dalia Poškienė supažindino susirinkusiuosius su naujausiomis knygomis, ypač skaitytojus sudomino Laimono Inio knygos, skirtos vaikams (knyga „Mėnulio raitelė“, „Septyni deimantėliai sidabro samtelyje“, „Lietaus žemė : sakmės ir skiautiniai“ ir kt.). D. Poškienė ne tik pristatė bei padovanojo bibliotekai knygų, bet ir susirinkusiuosius pamalonino savo kūrybos eilėmis.

 

J. Lankučio viešosios bibliotekos facebook paskyros nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 608 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,